Bu yaz ilgi büyük oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinde yapılan plaj düzenleme çalışmaları sayesinde geçen yaz 900 bin olan plajları kullanan kişi sayısı bu yıl 1 buçuk milyonu aştı.

Bu yaz ilgi büyük oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin, 115 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahillerinin yaz turizmine kazandırılması için yaptığı çalışmaların semeresi alınmaya başlandı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi çalışmalarla sahillerdeki kalite en üst seviyeye çıkarıldı.

Bursa plajlarını tercih eden tatilci sayısı da geçen sezona göre yüzde 60’tan fazla arttı. Geçtiğimiz yaz sezonunda Bursa plajlarını yaklaşık 900 bin kişi kullanırken, sosyal donatı alanlarının oluşturulması, plaj bakımlarının artması sayesinde bu sayı bu sezon 1 milyon 500 bini aştı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığınca, bu yaz sezonunda da 24 adet halk plajında yapılan temizlik hizmetine ilaveten sezon öncesi yapılan tesviye ve kum nakilleri ile daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşan plajlara 77 adet soyunma kabini, 80 adet ücretsiz duş ünitesi yerleştirildi. Yüzme sezonu öncesinde 2016 yılı kış aylarından kalan atıklar temizlenirken, 2017 yüzme sezonu boyunca sabah erken saatlerinde plajlarda biriken çöp ve atıklar toplanarak plajlar her gün kullanıma hazır hale getirildi.

Mudanya ve Gemlik’te bulunan halk plajlarına kum nakilleri yapılırken, traktör ve kepçelerle plaj kumu tesviye çalışmaları düzenli olarak yapıldı. Büyükşehir Belediyesine ait son model 3 adet kum eleme makinası ile plaj kumunun elenerek tesviyesinin yanında, kum üzerinde bulunan taşlar ve çöpler temizlenirken, sahillerimizin kum yapısı da iyileştirilmiş oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X