Bu yıl bal bol olacak

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, bol yağışlar sayesinde çiçek ve yüksek yayla ballarında rekoltenin fazla olacağını söyledi.

Bu yıl bal bol olacak

Şahin, Türkiye’nin yıllık 110 bin ton civarında üretimiyle dünyanın ikinci büyük bal üreticisi olduğunu kaydetti. Arı varlığı ve bal üretiminde Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında önemli konuma sahip olduğunu belirten Şahin, ”Bu yıl bal olmayacak diye çok endişelendik.

Özellikle arıların kışlatma dönemindeki şubat ve mart aylarında çok kurak bir dönem yaşadık ancak nisan ve özellikle mayıs aylarında yağan yağmurlar bizleri çok sevindirdi” dedi.

Özellikle Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde çok iyi yağışlar aldıklarını anlatan Şahin, “Çiçek balı ve yüksek yayla ballarında hiç kaygılı değiliz.

Ülkemizde bu sene fazlasıyla bal olacak. Beklentilerimizin de üzerinde bal rekoltesi fazlasıyla olacaktır” diye konuştu. Yağışların devam etmesi halinde çam balında da rekoltenin istenilen seviyede olacağını vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X