BUDO Mudanya’ya veda ediyor

Bursa ile İstanbul’u deniz yoluyla birbirine bağlayan BUDO, Bursa’da Mudanya, İstanbul’da ise Eminönü ve Büyükçekmece iskelelerini kullanıyor. Ancak kuruluş önümüzdeki dönemde hem Bursa, hem de İstanbul’daki iskelelerini değiştirmeye hazırlanıyor.

BUDO Mudanya’ya veda ediyor

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın köşesinden aktardığı bilgiye göre BUDO yöneticileri bugünlerde İDO ile görüşmeler yapıyor.

Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde BUDO artık Mudanya yerine Güzelyalı’daki İDO iskelesini kullanacak. İstanbul’da ise yapımı süren Martı Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte BUDO eskiden olduğu gibi yine Kabataş’a yanaşacak.

Ortak limana doğru

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, Mudanya’daki deniz ulaşımından kaynaklı trafik sıkışıklığını büyük ölçüde ortadan kaldıracak girişim için harekete geçti.

Önceki gün BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ile konuşurken, BUDO’nun Güzelyalı’da mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, fakat kullanım hakkı İDO’da bulunan limandan kalkması için İstanbul’da bir görüşme yapacaklarını söyledi.

Çapar, iki şirketin Güzelyalı’da aynı limanı kullanma konusunun daha evvel gündeme geldiğini, İstanbul’da Kabataş’ta yapımı süren Martı projesinin tamamlanmasıyla birlikte buranın da ortak kullanılacağını anlattı.

Çapar ayrıca BUDO’nun Güzelyalı’ya yanaşıp kalkmasıyla birlikte Mudanya’nın trafiğinini de büyük ölçüde rahatlayacağını bildirdi.

Çapar, İDO yöneticileriyle yapacakları görüşmelerden olumlu bir sonuç beklediğini de vurguladı.

BUDO bu girişimiyle zaten Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki bir limanı ortak kullanmak suretiyle yeni bir liman yatırımı yapmamış olacak. Çapar ayrıca Mudanya Limanı’nın da yine yük taşıma için kullanılmaya devam edileceğini aktardı.

İhsan Aydın’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X