BUDO’da toplu sözleşme sevinci

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ’ın işlettiği Bursa Deniz Otobüsleri’nde (BUDO) çalışan 34 personeli kapsayan 1. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

BUDO’da toplu sözleşme sevinci

BURULAŞ ile Türkiye Denizciler Sendikası (Deniz İş Sendikası) arasında imzalanan ve 1 Temmuz 2018 ile 30 Haziran 2022 arasında geçerli olan sözleşmeye göre, ilk yıl yüzde 20, ikinci yıl ise TÜFE oranında zam yapılacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 17 ilçesi, 1058 mahallesi ve 3 milyon nüfusuyla Bursa’nın Türkiye’nin 4. büyük şehri olduğunu hatırlatarak, kentte ulaşım çalışmalarının öncelikli olduğunu ifade etti.

Toplu sözleşmenin 1 Temmuz 2018 ile 30 Haziran 2022 arasını kapsadığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bizler çalışanlarımıza haklarını verdiğimiz gibi, yasal çerçevede haklarını savunmalarını da arzu ediyoruz. Tüm tarafları düşünerek sendikalaşmaya saygı duyuyoruz.

Anlaşma gereği ilk yıl yüzde 20, ikinci yıl da TÜFE oranında zam yapılmak kaydıyla bir anlaşma zemini oluştu. Her iki taraf için de hayırlı olsun. Bursa, güzellikleri hak ediyor” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Bursa’nın daha da iyi noktalara ulaşacağını belirtti.

Türkiye Denizciler Sendikası Genel Sekreteri Eyüp Kasap da sözleşmenin çalışanlara hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ve Eyüp Kasap, toplu iş sözleşmesine imzalarını attı. Törende, Türkiye Denizciler Sendikası Marmara Şube Müdürü Levent Şenkal, sendika üyeleri ve BUDO çalışanları da hazır bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X