BUDO’ya artık daha kolay ulaşılacak

Bursa’yı İstanbul’a bağlayan iki önemli iskele ve iki şirket var ki bu iki şirket her gün iki büyük şehir arasında binlerce yolcu taşıyor. Biri Bursa Büşükşehir Belediyesi iştiraki olan BUDO diğeri İDO.

BUDO’ya artık daha kolay ulaşılacak

Bursalılar ve İstanbullular iki şehir arasındaki yolculuklarını bu iki kuruluşun deniz araçlarıyla hızlı ve rahat şekilde gerçekleştiriyor.

BUDO’nun Mudanya İskelesi’ne yanaşan deniz otobüsleri için bugünlerde yeni bir iskele aranıyor. Nedenini İhsan Aydın’ın yazısında okuyabilirsiniz.

Peki BUDO’nun deniz otobüsleri bundan sonra nereye yanaşacak? İhsan Aydın Olay Gazetesi’ndeki yazısında bu sorunun yanıtını da veriyor.

Yazısında BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’dan aldığı bilgileri aktaran Aydın, Bursa toplu ulaşımına dair son gelişmeleri okurlarıyla paylaşıyor.

BUDO ile İDO aynı iskeleye mi?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUDO’ya ait gemilerinin Mudanya’da kullandığı limanın hukuki statüsü tartışılmaya devam ederken, BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’dan çarpıcı bir bilgi edindik.

Bakanlar Kurulu kararıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Mudanya Limanı için CHP’li Mudanya Belediyesi’nce açılan ‘tahsis iptali’ davasının aslında küçük bir bölgeyi kapsadığını öğrendik.

BURULAŞ Genel Müdürü Çapar, Mudanya Belediyesi’nin davalık ettiği alanın limanın gemilere yolcu girişini sağlayan küçük bir alanı içerdiğini, iskelenin kullanım hakkının komple iptali gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Dün akşam Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programına konuk olan Genel Müdür Çapar, limanın Mudanya Belediyesi’ne geçeceği yönündeki söylentilerin de asılsız olduğunu anlattı.

Peki, BUDO Mudanya iskelesini kullanmaya devam edecek mi?

Genel Müdür ona da açıklık getirdi.

Daha evvel biliyorsunuz Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş BUDO için Güzelyalı’daki BURBAK’a ait dolgu otopark alanına yeni bir iskele yapabileceklerini açıklamıştı.

Şimdi belki buna da gerek kalmayacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Çapar, mülkiyeti Büyükşehir’in ancak kullanım hakkı eski Büyükşehir Belediye başkanlarından merhum Hikmet Şahin döneminde İDO’ya devredilen Güzelyalı’daki iskeleye BUDO gemilerinin de yanaşabileceğini söyledi.

İskelenin müşterek kullanımı konusunda İstanbul’da İDO yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını, talebe sıcak yaklaşıldığını açıkladı.

Çapar, BUDO’nun İDO iskelesinin kullanmasının belki yolcu sayısında bir kayba yol açabileceğini, ancak Büyükşehir Belediyesi’ni yaklaşık 3 milyon lira maliyetli yeni bir iskele yapımından kurtaracağını da söyledi.

Hem İDO hem de BUDO’nun İstanbul Kabataş’taki Martı İskelesi’ne zaten birlikte yanaşacaklarını kaydeden Çapar, Güzelyalı’da da aynı durumun geçerli olabileceğini aktardı.

Genel Müdür Çapar’ı bulmuşken, azaltılan Büyükçekmece seferlerini de sorduk.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X