Bugün oynanır mı?

Başakşehir-Bursaspor maçı olumsuz hava şartları sebebiyle ertelendi ancak akıllara şu soru geldi;

Bugün oynanır mı?

Hakem Halis Özkahya, 5. dakikada kar yağışının artması ve görüş mesafesinin kısalması sonucu takımları soyunma odasına gönderdi. Bugünde yağışın beklendiği İstanbul’da mücadelenin oynanıp, oynanmayacağı tam bir merak konusu. 

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasındaki Medipol Başakşehir-Bursaspor karşılaşması yoğun kar yağışı sebebiyle hakem Halis Özkahya tarafından 5. dakikada, durdurularak, ertelendi. Karşılaşma, bugün aynı saatte kaldığı yerden devam edecek. İstanbul’da özellikle öğle saatlerinden sonra başlayan kar yağışı Fatih Terim Stadyumu’nu da oldukça etkiledi. 2 saat önceden başlayan temizleme çalışmaları sonuç da verdi. 

YARDIMCILARINI ÇAĞIRDI

Ancak maçın başlamasının ardından yağışın artması ve görüş mesafesinin azalması sonucu hakem Halis Özkahya, yadımcılarını saha kenarına çağırdı. Bir süre kenarda duran Özkahya, maçın temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından soyunma odasına gitti. Hakem triosunun içeri gitmesinin ardından futbolcular da koridorda çıkacak kararı bekledi. 

YİNE KAR VAR

Bu arada her iki takım oyuncuları bol bol sohbet ederken, beklenen karar çıktı ve mücadele bugün saat 19.00’a ertelendi. Bu arada İstanbul’da bugün de havanın ne olacağı merak ediliyor. Meteoroloji’ye göre Başakşehir tarafında yine yoğun kar yağışı beklenirken, mücadelenin oynanıp, oynanmayacağı da tam bir merak konusu oldu. 

VAR devre dışı kaldı!

Halis Özkahya’nın erteleme kararını, Video Hakem Sistemi’nin de kötü hava şartlarından dolayı kullanılamaz hale gelmesinden dolayı aldığı öğrenildi.

5. dakikada duran ve ardından da bugüne ertelenen maçta, görüş mesafesinin yanı sıra VAR’ın kullanılamaz hale geldiği öğrenildi… 5 dakikalık dilimde sürekli VAR odasındaki Mustafa Öğretmenoğlu’yla görüşen hakem Halis Özkahya’nın, Video Hakem Sistemin’nin de kullanılamaz hale gelmesinin ardından bu kararı aldığı belirtildi…  Kale çizgilerinin belli olmaması, ofsayt gibi kararlarda VAR devre dışı gözüküyordu… 

***

Kramponlara özel ilaç

Yoğun kar yağışının olumsuz etkilediği zeminle başa çıkabilmek ve kaymamak için her iki takım oyuncuları kramponlarının altına özel ilaç kullandılar…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X