Bulgaristan’da liderlerle görüştü, Türkiye’ye umutla döndü

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, BAL-GÖÇ Genel Kurulu’nda yaptığı ve büyük yankı uyandıran tarihi çağrısını bu kez konunun asıl muhatapları siyasi parti liderleriyle paylaştı.

Bulgaristan’da liderlerle görüştü, Türkiye’ye umutla döndü

“Zaman fedakârlık ve birleşme zamanıdır” çağrısını yenileyen Turhan Gençoğlu’nun Bulgaristan’ın başkenti Sofya da görüştüğü HÖH Partisi Onursal Başkanı Ahmet Doğan, HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve DOST Partisi Genel Başkanı Lütfi Mestan ile görüşen Gençoğlu acilen İstanbula dönmek zorunda kaldığı için telefonla görüştü HŞH Partisi Kurucu Başkanı Kasım Dal’ ile önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini belirtti.

Hem Türkiye’de hem de Bulgaristan’da yaşayan soydaşların uzun süredir Türk partililerin bölünmüşlüğüne son vermesi için gözlerin çevrildiği en etkili isim olan Turhan Gençoğlu, bu mücadelenin sembol ismi rahmetli Mümin Gençoğlu gibi kritik bir süreçte tarihi bir sorumluluk aldı. Yoğun talep ve beklentileri geri çevirmeyen ve camianın ‘Abisi’ olarak kolları sıvayan Turhan Gençoğlu, Türkiye’de başlattığı girişimlerini Bulgaristan’da üst düzeyde sürdürdü.

‘’Her şey çok daha güzel olacak.’’

Bugün geriye doğru gitmeye başlayan tüm kazanımların korunması, gelecekle ilgili ise önemli hak ve özgürlüklerin elde edilmesi için tarihi bir sürece girildiğini açıklayan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, soydaşlar tarafından tam destek bulan girişimini Bulgaristan’ın başkent Sofya’da siyasi parti liderleriyle görüşerek önemli bir aşamaya taşıdı.

“Geçmişi geçmişte bırakalım. Zaman fedakârlık zamanı, zaman birleşme zamanıdır. Birleşelim ve tek vücut haline gelip, ortak hareket ederek önümüzdeki dönemde Bulgaristan’da iktidar ortağı olarak soydaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri daha iyi verebilelim.” Sözlerinin altını bir kez daha çizen Gençoğlu, ‘Öncelikli olarak şunu belirtmek isterim; Bulgaristan’da ki siyasi parti liderlerinin soydaşlarımızın, halkımızın birliği ve bütünlüğü için fedakarlık yapmaya hazır olduklarını belirtmeleri beni çok mutlu etti. Görüşmelerde, siyasi bütünlüğümüz için tek vücut olma talebimi tüm liderlerimize ilettim. Uzun uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Bu sürecin kolay bir süreç olmadığını biliyorum. Birleşmenin, herkesin fedakarlık yapmasıyla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Geçmişte bazı hatalar yapılmış olabilir, ancak artık geleceğe bakmamız gerekiyor. Önümüzde ki süreçte; birbirimizi eleştirmeyi bırakmamız gerekiyor. Genel başkanlarımızın, teşkilatlarını bu hususta daha dikkatli olacaklarını belirttiler. Bizler et ve tırnak gibiyiz birbirimizi kırmadan hareket edeceğimizi düşünüyorum. Biz bunun üstesinden gelebilecek güçteyiz.’

Ben çizmeleri giydim…

Gençoğlu, bu tarihi misyonu hep beraber başaracaklarına inandığını ifade ederek, ‘Ben abileri olarak, çizmeleri giydim. Görüşmelerden sonra, daha da motivasyon kazanarak döndüm. Ben inandığım dava için bir göreve soyundum ve Allah’ın izniyle de bunda İnşallah başarılı olacağım. Ben size şunu söyleyeyim; bu çağrıdan sonra, yolumu kesip Allah senden razı olsun diyen insanları gördükten sonra, benim ne dediğimi bile anlamayan kişilerin sözlerini hiç umursamıyorum, umursamayacağım. STK’lar böyle durumlarda ortaya çıkmalı. Ben sağlığım elverdikçe halkımızın bütünlüğü için, birleşmesi için çabalayacağım.’ Dedi.

‘’Her şey çok daha güzel olacak.’’ Diyen Turhan Gençoğlu, herkesin beklediği, özlem duyduğu birleşmenin yeniden sağlanacağını ve akrabaların yeniden buluşacağını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X