Burs ve iş garantisi kontenjanı doldurdu

Hazırgiyim, tekstil, deri sanayicileri ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokol ile tekstil ve deri mühendisliği bölümleri 2019 yılı tercih dönemi sonunda yüzde 92 doluluğa ulaştı.

Burs ve iş garantisi kontenjanı doldurdu

Hazırgiyim ve Konfeksiyon, Tekstil ve Hammaddeleri, Deri ve Deri Mamulleri ihracatçı birlikleri ile Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından hayata geçirilen ‘Tekstil Mühendisliği Burs ve İstihdam Projesi’nin detaylarına ve sonuçlarına ilişkin İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil mühendisliğine yönelik ilginin yoğun olmasının sektörün ve ülkenin geleceği adına kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi. Tekstil mühendisliğini tercih edip ilk 20 bine girenlere asgari ücret, 20 ile 50 bin arasındakilere asgari ücretin yüzde 70’i, 50-80 bininci sırada yer alanlara ise asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs ve iş garantisi sağlayacaklarını anımsatan Öksüz, tekstil mühendisliği bölümünde ilk 50 binde 33 öğrenci, 50-80 bin arasında 56 öğrenci olmak üzere 89 öğrencinin burs almaya hak kazandığını söyledi.

UTİB BAŞKANI DA KATILDI

Projede birinci aşamanın büyük bir başarı ile tamamlandığını vurgulayan Öksüz, ‘2018 yılında kontenjanların sadece yüzde 42’i dolarken bu yıl ilk tercihlere göre bu oran yüzde 92’ye ulaştı. 2018’de sadece iki bölüm kontenjanını doldurabilmişken 2019’da 9 bölüm bu başarıyı elde etti. Tekstil mühendisliğine giriş puanları ise ortalama 100 puan artış gösterdi. 433 kontenjanımızdan 398’ini doldurduk. Bu gerçekten bizim beklentimizin de üzerinde oldu.’ diye konuştu. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ise büyük bir başarıyla sonuçlanan projenin sanayi-üniversite iş birliğinde tüm sektörlere örnek olduğunu dile getirdi. Toplantıya, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı Pınar Taşdelen Engin de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X