Bursa Beton 2017’de 2,8 milyon metreküp üretimle rekor kırdı

Bursa’da devam eden ‘İnşaat Fuarı’nda stant açan Bursa Beton’un Genel Müdürü Fatih Vardar, sektördeki gelişmeleri değerlendirdi ve şirketlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa Beton 2017’de 2,8 milyon metreküp üretimle rekor kırdı

İnşaat sektörünün 2017’yi büyümeyle kapattığını dile getiren Vardar, ”Hazır beton sektörü yüzde 5’in üzerinde, biz de şirket olarak yüzde 8,86 büyüme gerçekleştirdik. Şirketimiz için bu bölgede rekor yılımız oldu.

2,8 milyon metreküpe yakın bir beton üretimi gerçekleştirdik. Aylık olarak da 306 bin metreküple şirket tarihinin en yüksek rakamına ulaştık. 2018 yılına baktığımızda da ilk 2 ay gayet güzel geçti.

Satışlarımız da geçen yılın aynı ayına göre ilk 2 ay sonunda yüzde 20’lerin üzerinde artış gösterdi” dedi. Mart ayında mevsimsel nedenlerden dolayı bir düşüş yaşandığını dile getiren Fatih Vardar şöyle devam etti: ”Buna rağmen ilk çeyrek geçen senenin aynı dönemine göre iyi ve yüzde 10 üzerindeyiz.

Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili 0.5 emsal kararı iptal edildi. Onun yerine ada bazlı bir dönüşüm planlanıyor. Onun alt yapıları daha oluşmadığı için eski verilmiş imarla inşaatlar sürüyor.

Onlar da toparlandığı zaman durum düzelecektir. Bursa’nın yıldızı parlıyor. 2018’i yüzde 5 gibi bir büyümeyle kapatırız diye düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X