Bursa bilim turizminde öncü olacak

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden, dünyanın sayılı bilim merkezlerinden biri olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, örnek olmaya devam ediyor.

Bursa bilim turizminde öncü olacak

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminin bilim ve teknolojiye ilgisini çekmek, kolay anlaşılır ve eğlenceli bir şekilde bilimsel konuları sunmak amacıyla kurulan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Bursa’da Bilim Turizmi’nin gelişmesi adına önemli bir işbirliği başlattı.

Asya Pasifik Bilim Merkezleri Birliği’nin (ASPAC) üyesi olan Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Müzesi ile Bursa BTM arasında imzalanan protokol, Ocak ayında hayata geçiriliyor.

 Taraflar arasında imzalanan protokol kapsamında Tayvan’dan Bursa’ya gelecek olan bilim meraklıları, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından bir hafta süreyle bilim ve kültür kamplarında ağırlanacak.  Tayvan’dan gelecek 27 kişilik ilk kafile 18-26 Ocak tarihleri arasında Bursa’da olacak.

ASPAC NEDİR? 

Asya Pasifik Bilim ve Teknoloji Merkezleri Ağı (ASPAC), dünya çapında, bilim merkezlerin üye olduğu bir çatı kuruluşudur. 1997 yılında bölgedeki bilim merkezleri arası iletişimi sağlamak ve bilim merkezlerinin bölgedeki etkinliğini arttırmak amacıyla kurulan ASPAC’in 20 den fazla ülkede yaklaşık 100 üyesi bulunmaktadır.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X