Bursa Havalimanı TBMM gündeminde

Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Yenişehir Havalimanı adının Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesini ve uçuş yoğunluğunun arttırılarak daha aktif hale getirilmesini TBMM gündemine taşıdı.

Bursa Havalimanı TBMM gündeminde

Esgin, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak’ın da katıldığı komisyon toplantısında yaptığı konuşmada, Yenişehir Havalimanı’nı gündeme getirdi. Türkiye son yıllarda havayolu taşımacılığında önemli mesafeler alındığına dikkat çeken Esgin, ”Ülkemizdeki 56 havalimanından birisi de Bursa Yenişehir Havalimanı. Aslında 2011 yılında hizmete girmişti ancak değişik nedenlerle etkin kullanılamamaktadır.

Bunun en önemli iki sebebinden birisi kent merkezimize uzaklığı, ikincisi de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Bursa’ya yakınlığı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın  yüzde 27 doluluğu Bursa yolcuları tarafından karşılanmaktadır. Anadolu Jet 3’ncü hap noktası olarak Bursa’yı gördüğünden dolayı 5 destinasyondaki düzenli uçuşlarımızda doluluk oranları yükseldi” diye konuştu.

ADI BURSA HAVALİMANI OLSUN

Bursa’nın her geçen yıl geliştiğini ve büyüdüğünü dile getiren Mustafa Esgin, şöyle devam etti: ”Bursa’mızda siyaset üstü bir anlayış ile kentimizdeki sivil toplum kuruluşları, hemşehri dernekleri, turizmciler ve iş dünyası temsilcileri havalimanının daha yoğun kullanılmasını istiyor. Bu konuda yüksek oranda birliktelik ve talep var. Yenişehir Havalimanı Bursa’nın tek resmi uluslararası nitelikteki havalimanıdır.

Yenişehir Havalimanı adının bu yönüyle Bursa Havalimanı (Bursa Airport) olarak değiştirilmesi, ayrıca havalimanımızın daha yoğun ve aktif olarak yurt içi uçuşlarının arttırılması ve yurt dışı uçuşlara açılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte burada gündeme getirmek istiyorum ki; havalimanımızın charter uçuşlarda teşvik kapsamına alınması yine öncelikli taleplerimizden birisidir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X