Bursa için kötü haber! Bakanlık gündeminde yok…

Bursa’nın kent içi raylı sistem yatırımlarının Ulaştırma Bakanlığı’nın programında olmadığı öğrenildi.

Bursa için kötü haber! Bakanlık gündeminde yok…

Ankara ve İstanbul’un, hatta İzmir’in metrosundan tramvayına kadar tüm kent içi raylı sistem projelerini Ulaştırma Bakanlığı’nın üstlenmesine alıştık. Fakat öyle bir liste ortaya çıktı ki, okurken içimiz sızladı.

O listede Antalya, Erzincan ve Konya’nın tramvayları, Konya raylı sistemi, Gaziantep’in Gaziray’ı var. Kayseri Adana, Antalya ve Balıkesir programda ama Bursa’nın projeleri yok.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Kötü haber: Bursa’nın kent içi raylı sistemi Bakanlığın gündeminde yok

Gerçi… Gündeme hızlı tren haberleri daha çok geliyor, ama Ulaştırma Bakanlığı’ndan Bursa’nın beklediği tek destek tren değil. Kent içi raylı ulaşım projeleri için gözümüz-kulağımız Ankara’da.

Çünkü…

İstanbul Caddesi’ndeki T2 tramvay hattı, Bursaray’ın öncelik Şehir Hastanesi olmak üzere uzatma projeleri Ankara’dan destek bekliyor.

Yanı sıra…

31 Mart yerel seçiminin yıldızı olan ve tümü yeraltından yapılacak Gürsu’dan Çalı’ya yeni metro projesi de sırada bekliyor.

Bunlar…

Merkezi bütçeden destek gelmezse Büyükşehir kaynaklarıyla yapılabilecek projeler değil. O bakımdan, Bursa siyasetçileri büyük bir içtenlikle Ankara’da her kapıyı bıkmadan çalıp Bursa’nın projelerine destek istiyorlar.

Hatta…

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun sözlerini daha pazartesi günü bu sütunlarda yayınladık.

Fakat…

Önümüzdeki listeye göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın kent içi raylı sistem yatırımları programında Bursa maalesef yok.

Hadi…

Ankara ve İstanbul’un metrosundan tramvayına, havaalanı bağlantısından depolama alanlarına kadar tüm projelerini Ulaştırma Bakanlığı’nın yapmasına alıştık. Ankara ve İstanbul’la bu konuda yarışma hedefimiz de yok.

Ancak…

Listede öyle yerel yönetim projeleri var ki, okurken yüreğimiz sızladı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X