Bursa İl Müftülüğünün başlattığı karate kurslarına büyük ilgi

Türkiye’de ilk defa Bursa İl Müftülüğü’ne bağlı olarak kurulmuş olan Erguvan Gençlik Spor Kulübü Derneği faaliyetleri kapsamında yer alan karate kursları göz dolduruyor.

Bursa İl Müftülüğünün başlattığı karate kurslarına büyük ilgi

Bursa’nın  farklı ilçelerindeki 14 camide devam eden kurslar ilgi çekerken üstü açılır cami özelliğiyle Türkiye’nin sayılı camilerinden olan Safa Camii spor merkezine gelen öğrenciler kuşak sınavını başarıyla geçti.

Haftanın üç günü Safa Cami bünyesindeki spor merkezine gelen gençler, İkinci Kademe Karate Antrenörü ve aynı zamanda Milli Hakem olan İlhan Çakır antrenörlüğünde dört aylık çalışmanın ardından kuşak sınavına girerek bir üst bölüme geçti.

Ücretsiz olarak devam eden program diğer camilere de örnek teşkil ederken, antrenmanlar aileler tarafından büyük bir beğeni toplamaya devam ediyor.

Antrenmanların bir kısmında etik değerlerin de işlendiğini belirten Antrenör İlhan Çakır, bu gibi spor faaaliyetleri gençlerin sadece sportif ve fiziki yönden değil ahlaki ve manevi yönden de gelişmesini beraberinde getirdiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X