Bursa İPA’dan 4 projeye hibe destek aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan, AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) birinci döneminde, Bursa’nın dezavantajlı grupların ve kayıtlı istihdamın desteklenmesi konularında

Bursa İPA’dan 4 projeye hibe destek aldı

ASLIHAN AYDIN

 

Doğan, Ankara’daki toplantıda, kurumun çalışmalarının yanı sıra IPA hakkında açıklamalarda bulundu. AB’nin aday ülkelere yönelik mali destekleri, 2007 yılından bu yana Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) olarak adlandırılan bir mekanizma altında düzenlediğini ifade eden Doğan, bu çerçevede IPA kanalıyla aday ülkenin üye olma yolundaki ihtiyaç ve önceliklerine hizmet eden projelerin desteklendiğini anlattı. Doğan, “2007-2013 dönemini kapsayan IPA I döneminde toplamda 509 milyon Euro tahsis edildi. Hibe niteliğindeki programların yüzde 85’i AB’nin, yüzde 15’i de Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal katkısıyla gerçekleşti” dedi.

20 BİN KİŞİYE İŞ

IPA I döneminde istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme başlıklarında öncelik eksenli fonların yürütüldüğünü dile getiren Doğan, “Bu sürede 938 projede 800 bin vatandaşımıza bir şekilde temas ettik. 2 bine yakın vatandaşımız kendi işini kurdu, 5 bin 700’e yakın kişinin sosyal koruma ve veri tabanlarına kayıtlı hale geldi. Projelerle 12 bin kız çocuğu ortaöğretim programlarına yerleştirildi. 20 bine yakın vatandaşı doğrudan istihdama kattık ve 26 bine yakın ailenin kız çocuklarını okula göndermesi için ziyaret edildi” diye konuştu. Doğan, üniversitelerden kalkınma ajanslarına, bakanlıklardan sendikalara, meslek örgütlerine kadar birçok kurum ve kuruluşun faydalanıcılar arasında yer aldığını söyledi.

BURSA’YA 671 BİN EURO HİBE

Bakanlığın verilerine göre, IPA I döneminde Bursa projeler kapsamında 671 bin 623 euro ile hibe programlarından faydalandı. Burak Çağatay Doğan, IPA I döneminde Bursa’nın 4 hibe projesi ile programdan faydalandığına dikkat çekti. Bunların ağırlıklı olarak dezavantajlı grupların ve kayıtlı istihdamın desteklenmesi  konularında olduğunu belirten Doğan, “Hibe projelerinin yanı sıra Bursa, NANNY dediğimiz Evde çocuk bakımı hizmetleri konusunda pilot illerden biriydi. Bu projede de çok başarılı oldu” dedi. İlk dönemin sonuna gelindiğini ve IPA II dönemini planladıklarını anlatan Doğan, söz konusu dönem için toplamda 511 milyon euro hibe kaynağının tahsis edildiğini bildirdi. İkinci dönemin 2014-2020 yıllarını kapsadığını aktaran Doğan, “Geçtiğimiz yıl nisan ayında finansman anlaşması imzalandı ve süreç başladı. Bu döneme ait hibe çağrılarına da en geç önümüzdeki yıl çıkmayı düşünüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X