Bursa iş dünyası erken seçim kararını nasıl karşıladı?

24 Haziran 2018’de yapılması planlanan seçim ile ilgili Bursa iş dünyasından açıklamalar geldi.

Bursa iş dünyası erken seçim kararını nasıl karşıladı?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim kararının ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi.

Anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarının Türkiye için yeni bir dönemin kapılarını araladığını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

“24 Haziran’da yapacağımız seçimlerle de demokratik temsilin arttığı, milli iradenin yönetime daha çok yansıdığı, bürokratik süreçlerin en aza indirgendiği yeni sistemin hayata geçmesi adına sandık başına gideceğiz. Türkiye, gerek ekonomik kalkınmasına ivme kazandırmak gerekse de demokratik kazanımlar noktasında çok önemli reformları gerçekleştirirken, bir taraftan da uluslararası siyasette daha fazla söz sahibi olma ve sınır ötesi operasyonlarla da insanlığın başına bela olan terör sorununun ortadan kaldırılması adına tarihi adımlar atıyor. İnşallah 24 Haziran’da oluşacak yeni hükümet sistemiyle bu hamleler daha da ivme kazanacak ve ülkemiz, 2023, 2053 ve 2071 için belirlediğimiz hedeflere çok daha hızlı ulaşacaktır.”

Siyasi istikrarın güçlenmesinin daha güçlü bir ekonomiyi de ortaya çıkaracağını ifade eden Burkay, “Yeni yatırımlarla birlikte üretimden ihracata, sanayiden istihdama kadar her alanda güçlü bir Türkiye için yeni bir sürecin başlayacağına inanıyoruz.” dedi.

MÜSİAD Bursa Başkanı’ndan açıklama

Öte yandan, erken seçim kararını değerlendiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Başkanı Mustafa Gürses ise, yaptığı yazılı açıklamada, “İş dünyasının ihtiyacı olan istikrar ortamını sürdürülebilmek ve yakın coğrafyamızda cereyan eden siyasi ve fiziki hareketlilik karşısında doğru pozisyon alabilmek adına, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bir an önce geçmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Seçim kararını iş dünyası ve ülkenin geleceği adına son derece olumlu karşıladıklarını söyleyen Gürses, şunları kaydetti:

“İnanıyoruz ki bu seçim sonuçları, 2023 hedeflerimizin gerçekleştirilmesi ve güçlü Türkiye’ye giden yolda bütün engellerin bertaraf edilebilmesi adına büyük bir dönüm noktası olacaktır. Seçim kararının şimdiden tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X