Bursa-İzmir otobanında son durum: Karacabey bölümü ne zaman açılıyor?

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun Bursa-Karacabey bölümünün açılışı 2019’a sarktı. Çalışmalar yavaş da olsa devam ediyor.

Bursa-İzmir otobanında son durum: Karacabey bölümü ne zaman açılıyor?

Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolundaki çalışmalarla ilgi son bilgileri okuyucularıyla paylaşıyor. 

Yılmaz, özellikle yaz ve uzun tatil dönemlerinde dönüş çilesi yaşayanların beklediği, otoyolun Bursa-Karacabey arasındaki bölümündeki viyadük ve köprü çalışmalarının yavaşladığını ve en erken 2019 sonunda biteceği bilgisini paylaşıyor.

Viyadük ve köprüler yavaş ilerliyor, Karacabey Yolu bu yaz da çile dolu!

Açıkça söylemek gerekirse… İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e ulaşacak ve Türkiye’nin en gelişmiş iki bölgesi Marmara ile Ege’yi birbirine bağlayacak olan otoyol bölgenin ulaşım sorununa çözüm getirecek.

Nitekim…

Bursa-İstanbul arası otoyolla neredeyse şehir içi ulaşım süresine indi.

Şimdi…

Bursa’dan İstanbul’a olduğu gibi Ege’ye de otoyol konforuyla ulaşabilmek için Balıkesir ve İzmir’e bağlantının sağlanacağı bölümlerin bitmesini bekliyoruz.

Üstelik…

Bu bekleyiş Bursa’dan çok İstanbullular için daha büyük önem taşıyor.

Özellikle de…

Yaz dönemlerinde Bursa üzerinden Ayvalık-Burhaniye-Edremit bölgesiyle Ege’deki tatil beldelerine akın eden İstanbullu yolcular için otoyolun bir an önce tamamlanması yol süresinin kısalması, zaman ve ulaşım konforu açısından önem taşıyor.

Çünkü…

Otoyol olmadığı için Bursa Çevre Yolu çıkışından itibaren Karacabey-Mustafakemalpaşa-Susurluk güzergahında büyük bir trafik yoğunluğu oluşuyor. Hele uzun tatil dönüşü varsa, dönüş yolu tam bir kâbus oluyor.

İşte…

Bursa üzerinden tatil beldelerine ulaşacakları bu kâbustan kurtaracak otoyolun Bursa-Karacabey bölümünün geçtiğimiz yılsonunda bitmesi planlanıyordu.

Fakat…

Bazı değişiklikler ve çıkan sorunlar nedeniyle bu yıla kaldığı bilgisi kulağımıza gelmişti.

Ne var ki…

Yazının devamını okumak için tıklayın

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X