Bursa merkezli FETÖ operasyonunda 23 gözaltı

Bursa merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında aranan 26 şüpheliden 23’ü gözaltına alındı.

Bursa merkezli FETÖ operasyonunda 23 gözaltı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yerleştirilmiş FETÖ mensuplarının deşifre edilmesi çalışmalarında, bazı kişilerin, Bursa’daki büfe telefonlarından “mahrem imamlar” tarafından ardışık ve periyodik arandıklarının belirlenmesinin ardından dün 14’ü muvazzaf yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen ve astsubay olmak üzere 26 zanlı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlükleri ekiplerinin koordinesinde Bursa’nın yanı sıra Adana, Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla, Şanlıurfa, Yalova’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 23 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. 

Diğer 3 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X