Bursa öncü şehir

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, ”Bursa sanayisi, ihracattaki yüzde 10’luk payı, çektiği yabancı yatırım, Ar-Ge merkezleri, orta ve yüksek teknoloji alanındaki yatırımları ile ülkenin öncü illerinden biri konumunda” dedi.

Bursa öncü şehir

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, Bursa’nın sanayisi ve teknolojik yatırımlarıyla Türkiye’nin öncü illerinden biri olduğunu söyledi.

TİSK ile Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) işbirliğinde düzenlenen ‘Teşvik Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’ dün Divan Otel’de gerçekleştirildi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Bursa’yı 18 kez ziyaret ettiğini ve bu ziyaretlerin birçoğunda fabrika açılışları yaptığını hatırlattı.

Cumhuriyetin ilk filizleri olan bu fabrikaların bugün Bursa ekonomisinin can suyu olduğuna işaret eden Koç, ‘’Bursa; sanayisi, ihracattaki yüzde 10’luk payı, yabancı yatırımların payı, Ar-Ge merkezleri, orta ve yüksek teknoloji alanındaki yatırımlar ile ülkemizin öncü illerinden biri konumundadır” dedi. 

YENİLİKÇİ DÜZENLEMELER

Hükümetin güçlü teşvik uygulamalarını hayata geçirdiğini dile getiren Koç, böylece toplam yatırım hacminin artırılarak üretim ve istihdamın artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Koç şöyle devam etti: ‘’Bu hedef  aynı zamanda makro ekonomik istikrarın güçlendirilmesi ve büyüme potansiyelinin artırılması ana hedefleri ile de uyumludur.

Son olarak kabul edilen 7103 sayılı kanunla bu alanda yeni adımlar atıldı. Kanun ile yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı teşvik edecek yenilikçi düzenlemeler yapıldı.

Hükümetimizce 2018 yılının ilk döneminde 7103 sayılı kanunun yanı sıra, yatırım ortamını iyileştirecek daha spesifik düzenlemeler de gerçekleştirildi.

Eksik gün bildirimlerinin basitleştirilmesi, otomatik iş yeri tescili gibi yeni imkanlar getirildi. Uyumlu prim mükellefi kavramı sistemimize tanımlandı ve kolaylaştırıcı bazı düzenlemeler yapıldı.”

DAHA GÜÇLÜ EKONOMİNİN YOLU AÇILIYOR

Sektörler bazında özel teşvikler getirildiğinin altını çizen Akansel Koç, ‘’Mali mevzuatta düzenlemeler yapıldı. Bu çalışmalar kayıtlı işletmelerin işleyişlerinin kolaylaştırılması açısından büyük önem taşıyor.

Bu yöndeki girişimleri destekliyoruz. Kayıtlı işletmelerimizi destekledikçe onların yükünü hafiflettikçe, önlerini açtıkça daha hızlı koşan, daha rekabetçi ve daha güçlü bir Türk ekonomisinin yolunu açmış olacağız.”

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ TEŞVİKLER

TÜSİAD İstihdam ve Sosyal Güvenlik Çalışma Grubu Üyesi İlber Aydemir de, Türkiye’nin ekonomisi açısından son derece önemli bir dönemden geçtiğini vurguladı. Zorlu rekabet koşullarının herkesten önce özel sektör girişimcilerini ve işverenleri doğrudan etkilediğini anlatan Aydemir, ‘’İş dünyamıza son dönemde eşi benzeri görülmemiş şekilde devletimizin teşvikleri mevcut.

Yatırımları gerçek anlamda artırabilmemiz için, yatırım ortamının sağlığı, yapısal gücü ve aynı zamanda reformların hızlı bir şekilde uygulamaya geçilebilmesi son derece önemli.

Bu en büyük beklentimiz” dedi. İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk de, teşviklerin başta işverenler ile işsiz vatandaşlar olmak üzere, kadınlara, engellilere ve gençlere yönelik içerikler barındırdığını belirtti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X