Bursa siyahı incirine Asya’da pazar arayışı

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), dünyanın en kaliteli sofralık inciri olarak tescillenen Bursa siyahı incirini uluslararası alana taşıyarak, dış satışlarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bursa siyahı incirine Asya’da pazar arayışı

UYMSİB, bu kapsamda taze meyve alanında dünyanın tek uluslararası ticaret fuarı olan Hong Kong’taki Asia Fruit Logistica’ya info-stant ile katıldı. Çin ve tüm Asya pazarına açılan kapı niteliğindeki fuarı ziyaret eden binlerce kişi, Bursa siyahı incirini tatma fırsatı buldu. Organizasyonda, UYMSİB’in Başkanı Cafer Aşkar’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Senih Yazgan ve Yönetim Kurulu Üyesi Şendağ’ın da hazır bulundu. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 2008 yılında Bursa’yı ziyareti sırasında tadına baktığı ve yine kraliyet ailesinden Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın da hamilelik döneminde beğeniyle tükettiği Bursa siyahı inciri, uzun raf ömrü, dış görüntüsü, iriliği, tatlı ve sulu iç yapısıyla biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X