Bursa Tarım Fuarı kapılarını açtı

Bursa’da düzenlenen 15. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017) ile 10. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı.

Bursa Tarım Fuarı kapılarını açtı

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15 Ekime kadar sürecek fuarlar 7 salon ve 75 bin metrekare açık sergi alanında gerçekleştiriyor. Geçen yıl 48 ülkeden 305 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarlara bu sene 310 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 marka iştirak etti. Fuarlar, traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün grublarını barındırıyor. Her iki fuar, çeşitli ülkelerden iş adamlarına ev sahipliği yapacak. Ayrıca 78 şehirde organize edilen 2 bine yakın otobüsle, sektör ilgililerinin ve profesyonellerin fuara gelmeleri sağlanacak. 

Fuarın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bu fuarda tarımdaki bütün gelişmeleri göstereceğiz. Tarıma yeni katılan ne varsa bu fuarda bulmak mümkün. Fuara dünyanın çeşitli ülkelerinden binin üzerinde iş adamı gelecek. Geçtiğimiz yıl 48 ülkeden 305 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarın bu yıl da 310 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 marka katıldı” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Biz kurduğumuz TARIM A.Ş. marifetiyle çiftçiye elimizden geldiğince destek veriyoruz. Üreticimizin ürettiği meyve ve sebzeleri ihraç ederek çiftçimizin hakkının yenilmesinin önüne geçiyoruz. Çiftçimiz mutlu olursa biz de mutlu oluruz. Bu yıl fuara ilginin yoğun olduğunu görüyoruz. Fuara gelenler yeni teknoloji ürünleri tanıma fırsatı bulacaklar. Fuarın hayırlı olmasını diliyorum’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X