Bursa trafiğinde iyileştirme için 13 aylık plan

Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte trafik akışını kesmeden ve gece başlayıp sabah bitecek düzenlemelerle 13’ü kavşak 25 noktaya dokunacak.

Bursa trafiğinde iyileştirme için 13 aylık plan

13 aylık plan yapıldığını kaydeden Aktaş, ilk olarak Esentepe Kavşağı’nın akıllı kavşağa dönüştürüleceğini, raylı sistem için 12 milyon Euro’yu geçmeyen yatırımlarla kaliteli yolculuk sağlanacağını, metroya paralel taşımacılığa izin verilmeyeceğini açıkladı…

Olay Gazetesi yazarlarından Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü köşesini Olay TV’de Her Açıdan programına konuk olan  Başkan Aktaş’ın açıklamalarına ayırdı..

Geceden sabaha bitecek çalışma kavşaklara yeni düzen getirecek

Aslında… Sorun Bursa’ya özgü değil. Dünyanın tüm metropol kentlerinde günlük yaşamı etkileyen en önemli sorun olarak trafik ortaya çıkıyor.

Bursa’da bu sorunun biraz daha fazla hissedilmesinin de farklı nedenleri var. Bunların başında kentin hızlı büyümesi, nüfusun hızlı artması, araç sayısının nüfustan da hızlı artması gibi etkenler öne çıkıyor.

Ne yazık ki…

Her şey hızlı artarken, uzun yıllar yollar aynı kaldığı için Bursa trafik sorununu ağır hisseden kent haline geldi.

Nitekim…

Bugün itibarıyla göreve geleli 58 gün olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da önceliğini kent içi trafik sorununa verdi.

Seçime 15 ay kalması, ulaşım ve trafikle ilgili büyük yatırım yapılmasını engelleyen bir durum.

O nedenle…

Başlamış yatırımların tamamlanması için yeni planlama yapılırken, Aktaş gündemine kentin ana ekseni olan Doğu-Batı güzergâhında, yani Kestel-Görükle hattına küçük dokunuşlarla rahatlama sağlatacak projeleri aldı.

Gerçi…

28 Aralık Perşembe günü küçük dokunuşlarla kavşaklarda yeni düzenlemeler yapacağını bu sütunlarda duyurmuştuk. O küçük dokunuşların nasıl olacağını Olay TV’de konuk ettiğimiz Her Açıdan programında Başkan Aktaş açıkladı.

Söze de şuradan başladı:

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X