Bursa trafiğine Çin modeli

Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki akıllı trafik merkezlerinin yer aldığı şehirlerde temaslarda bulundu. 

Bursa trafiğine Çin modeli

Büyükşehir Belediyesi Arge Şube Müdürü M. Kürşat Gürsoy, mühendisler Fatih İnkaya, Alper Bayrak ve Enes Altun, Hikvision Türkiye Ofisi ile birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’nin Benxi şehrinde akıllı trafik merkezinde incelemelerle bulundu.

Benxi Trafik Kontrol Merkezi Emniyet Amiri Bian Yong Xin, Yardımcısı Song Yang, Direktör Yardımcısı Lin Yu Dong ve Hikvision şirketi yöneticileriyle toplantıda bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çalışmalar hakkında teferruatlı bilgiler aldı.

Toplantıda, Hikvision mühendisleri, yakın geçmişte Hikvision ve trafik kontrol merkezi stratejik ortaklıkları ile kurulan ‘big data platformu’, ‘plaka tanıma sistemi veri tabanı’, ‘sinyalizasyon kontrol sistemi’ ve ‘bulut depolama’ çözümlerini anlatan bir sunum yapıldı.

Taraflar, akıllı trafik sisteminin nasıl kurulduğu ve çalıştığı, ihlallerin tespiti, suçluların yakalanması ve diğer konulardaki faydaları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ayrıca, Tunglu şehrindeki Hikvision fabrikasını da yerinde inceledi. Heyetler son olarak, Çin’de en iyi akıllı trafik yönetim sisteminin uygulandığı Shenzhen şehri ve Hangzou’da sistemin sonuçları ve trafik yönetimini inceledi. 

bursa-trafigi.jpg

Büyükşehir Belediyesi Arge Şube Müdürü M. Kürşat Gürsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın şehrin trafiğinin rahatlatılmasına çok önem verdiğini, akıllı şehircilik çalışmalarına Bursa’da her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip Çin’de trafiğin nasıl kontrol edildiğini merak ettiklerini, birçok şehri analiz ettiklerini ve alanında uzman mühendisler ile birçok toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Gürsoy, inceleme çalışmalarına katılan Hikvision firmasına ve Çinli yetkililere teşekkür etti. Başkan Aktaş’ın akıllı şehircilik konusunda Bursa’yı daha ileriye götürmeyi hedeflediğini anlatan Gürsoy, Çin’den elde ettikleri verileri Bursa’nın trafiğinin rahatlamasında kullanmak istediklerini söyledi. 

Trafik polislerinin teknoloji konusunda yeniliklere çok önem verdiğini, güvenlik ve elektronik denetleme sistemlerine yatırım yaptıklarını söyleyen Benxi Trafik Kontrol Merkezi Emniyet Amiri Bian Yong Xin ise, şehrin trafiğinin video analiz yazılımlarıyla incelenip, araç yoğunluklarına göre akıllı kavşakların en verimli şekilde yönetildiğini ifade etti.

Uyguladıkları sistemlerle daha az polisin sokağa çıkıp olaylara müdahale ettiğini, güvenliğin arttığını, trafik yoğunluğunun azaldığını ve her türlü yasadışı suçun işlenmesine ciddi engel sağlandığını anlatan Xin, her yıl bir önceki yıla nazaran kazaların yüzde 10 oranında azaldığını, 2015 yılından bugüne kadar ölümlü trafik kazasının yaşanmadığını dile getirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X