Bursa Tramvay Yolundan Tehlikeli Geçişe Tepki

Yalova Yolu’nda yapımı devam eden Kent Meydanı-Terminal T2 tramvay hattındaki üst geçidin bitmemesi vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Bursa Tramvay Yolundan Tehlikeli Geçişe Tepki

Yaklaşık 3 yıldır devam eden projede, yolun karşısına geçişi de sağlayacak olan üst geçitli durakların tamamlanmaması nedeniyle vatandaşlar, inşaat alanına açılan yaya geçidinden karşıdan karşıya geçebiliyor.

Can güvenliği olmadığı gerekçesiyle bu duruma tepki gösteren vatandaşlar üstgeçitin bir an önce tamamlanmasını isterken, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, yayaların güvenli bir şekilde caddenin karşısına geçmeleri için belirli noktalara bas-geç sinyalizasyon sistemi yerleştirildiğini belirtti. Yetkililer, raylı sistem hattı üzerinde yer alan 9 yaya üstgeçidinin devam eden proje kapsamında zaman içerisinde tamamlanacağını söylediler. 

“ÖLENLER OLDU”

Proje boyunca açılan geçici yaya geçitlerinden geçmek isteyen bir kişinin hayatını kaybettiğini ve yetersiz uyarı levhaları yüzünden pek çok trafik kazasının yaşandığını belirten vatandaşlar, zaman zaman polis ekiplerinin riskli bölgelerde nöbet tuttuğunu, ancak bunun bir çözüm olmadığını söylediler.

Bir an önce mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaşlar, “Ölümlü kazaların önüne geçmenin en kolay yolu üst geçitli durakları bir an önce açmak. Belki tramvay faaliyete girmedi, ama ilgili güvenlik önlemleri alınarak üst geçitlerin sadece yaya geçidi kısmı açılabilir.

Böyle bir iyileştirme yapılırsa hem olası can kaybının önüne geçilir, hem de trafik rahatlar. Yaklaşık 1,5 yıldır üst geçit inşaatı devam ediyor. Bir an önce açılması vatandaşın güvenliği açısından oldukça önem taşıyor. Bu üst geçidin bir an önce tamamlanıp vatandaşın hizmetine açılmasını bekliyoruz” dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X