Bursa Valisi Canbolat: Düzensiz göçle mücadele etmeliyiz

Düzensiz göç; Çanakkale, Bilecik, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Kütahya, Yalova ve Bursa illerinin vali, güvenlik güçleri, kurum müdürleri ve yetkililerinin katılımı ile Bursa’da masaya yatırıldı

Bursa Valisi Canbolat: Düzensiz göçle mücadele etmeliyiz

’10. Bölge Düzensiz Göç ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı’ Vali Yakup Canbolat’ın ev sahipliğinde ilk toplantısını Bursa’da gerçekleştirdi. Toplantıda, düzensiz göçün çözümü noktasında önemli konular ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Canbolat, “Türkiye, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve yakın Asya ülkelerinden AB ülkelerine kaçak olarak göç etmek isteyenler için vazgeçilmez bir koridor olurken, göç edenlerin de yerleştiği ülke konumundadır.

Türkiye, büyük göç dalgalarıyla karşı karşıya kalmasına rağmen vatandaşlarına sağladığı hakları göçmenlerden esirgemeyen bir insani göç politikası izlerken, Avrupa ise, göçe karşı insani ve vicdani tutum almaktan çok uzaktır.

Önümüzdeki şartlar, Türkiye’nin düzensiz göç ile mücadelesi için stratejiler geliştirmesini, hukuksal reformlara imza atmasını ve uluslararası iş birliklerinin geliştirmesini de zorunlu hale getirmiştir. Bizler 10. bölge olarak şüphesiz, ülke genelinde göç ile mücadele kapsamında her türlü etkin tedbiri alıp koordinasyon gerektiren hususlarda iş birliğini geliştirmeliyiz” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X