Bursa Ziraat Odaları Yenişehir’de buluştu

Yenişehir’de gerçekleştirilen Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda planlı üretim modeli ele alınırken, üreticinin pazarlama konusunda yaşadığı sorunlar görüşüldü.

Bursa Ziraat Odaları Yenişehir’de buluştu

GÜRHAN ADANA

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yenişehir’de yapıldı. Tarım ve hayvancılığın sorunlarının ele alındığı toplantıda, pazarlamada yaşanan sıkıntılar ve planlı ekim konuları öne çıktı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’ndeki toplantıda konuşan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, çiftçinin üretim yaptığını ancak ürününü pazarlama konusunda sorunlar yaşadığını anlattı. Aktaş, planlı ekim modeline geçilememiş olmasının tarım alanındaki sorunları arttırdığını ifade etti. 

KİRAZDA PAZAR TALEBİ…

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise pazar sorununun en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çekti.

Çelik, ‘Siyah incirde olduğu gibi kirazın pazarlanmasında da harekete geçilmelidir. Kiraz 7-8 yıldır para kazandırmıyor, pazar bulunmalıdır’ diye konuştu. 
Bursa bölgesinde soğuk hava depolarının yetersizliğinden yakınan Çelik, özellikle Gürsu, İnegöl ve Kestel’de soğuk hava depolarının eksikliğinin hissedildiğini ifade etti. 

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yetişkan Keskin de çiftçinin ürünlerini pazarlama aşamasında sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Keskin, ‘Tarımsal üretim yapan çiftçinin pazarlama sorunları var. Bunun için sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesi gerekir. Kooperatiflerde, birliklerde mutlaka devlet eli olmalıdır’ dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan ilçe ziraat odalarının başkanları, pazarlama sorunu ve tarımın yeniden yapılandırılmasından hayvancılığın kayıt altına alınmasına değin görüşlerini dileg getirdiler. Toplantıya katılan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, sorunların çok daha hızlı ve etkin biçimde çözüme kavuşturulacağını kaydettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X