Bursa zirvesinden Gölyazı çıkarması

Dünyanın görülecek 30 yerinden biri olan Gölyazı’yı turimde hakettiği yere getirmek için harekete geçen Bursa dinamikleri, tarihi bölgeyi gelecek nesiller en güzel şekilde bırakmak için seferberlik başlattı.

Bursa zirvesinden Gölyazı çıkarması

SEYİT GÜNDOĞAN 

Bursa Skal Kulüp (Turizm Profosyonelleri Derneği) öncülüğünde bir ayaya gelen Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, işadamları ve turizmciler, Bursa’nın en önemli tarihi ve doğal güzelliklerini barındıran ve dünyanın görülecek 30 yeri arasında bulanan Gölyazı’yı turizmde hak ettiği yere getirmek için harekete geçti. Gölyazı’da bir araya gelen dinamikler, bölgenin ayağa kalkması ve turizmde hak ettiği yeri alması için önümüzdeki günlerde oluşturulacak çalıştayla atılması gereken adımları planlayacak.     

“ÖNCE KENDİ HALKI SEVMELİ”

Gölyazı halkının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali İzzetin Küçük, 1.5 yıl içinde önemli çalışmalar yapıldığını ve Gölyazı’nın kaderi değiştiğini belirterek, bundan sonra da önemli adımlar atılacağını söyledi. Onlarca yıl alınmayan neticelerin 1.5 yıl içinde alındığının altını çizen Küçük, “Onlarca yıl birikmiş sorunlar çözüm yoluna girmiş ve çözülmeye devam ediyor. Gelecek yıl burası bahar aylarında gelenlerin memnuniyetle ayrılacağını bir yer olacak. Burası dünyanın görülmesi gereken 30 yerinden biri de olsa ilk önce kendi halkının kalbinde birinci yer olmalı. Burayı ilk önce biz seveceğiz. Biz sevmezsek dünyanın en önemli yeri bile olsa başka birine sevdiremeyiz. Gölyazı’nın özel bir yer olması için herkes pozisyonunu ona göre almalı” diye konuştu. 

“ÖNEMLİ OLAN ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Gölyazı’nın Bursa’nın önemli sembollerinden biri olduğunu kaydederek, “Gölyazıdaki herkesin, muhtarından esnafına kadar her vatandaşın bu özel yere motive olması ve sahip çıkması lazım. Burası için fiziki anlamda önemli çalışmalar yaptık. Fiziki dönüşüm işin yüzde ellisi. Asıl önemli iş zihinsel dönüşümdür. Bu konuda herkes üzerine düşer görevi yapmalı. Bursa’nın turizmle alakalı değişen yüzünü ortaya çıkarmak için de Gölyazı gibi değerlere ihtiyacımız var. Bu anlamda üzerimize düşen görev varsa yaparız” dedi. 

“DEĞERİNİ ÖNCE BURADA YAŞAYAN BİLMELİ”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, “Gölyazı’nın uluslararası düzeydeki tanınırlığını bir değer olarak ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Burasının değerini önce burada yaşanların bilmesi ve tarihinin farkına varması lazım. 2700 yıl öncesine dayanan değerlere rastladık burada. Halk sahip çıkarsa gerçek değerini bulur, sahip çıkılmazsa yerinde kalır. Gelecek nesiller için buraya sahip çıkmalısınız” şeklinde konuştu. 

“YENİLİKLERİ TAKİP ETMELİYİZ”

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek de, bölgenin turizminin gelişmesi kafaların değişmesiyle mümkün olacağını belirterek, önce bu köyde yaşayan insanların buraya ve turizme sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Halkın bilinçlenmesi için eğitim danışmanı getireceğinin tuvaletleri yenileme sözünü veren Özdilek, “Yenilikleri takip etmeliyiz. Gölyazıyı gelecek nesillere en güzel şekilde bırakmamız lazım” dedi. 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X