Bursa’da 1 Mayıs’ın adresi belli oldu

Bursa’daki 1 Mayıs programı belli oldu. Buna göre işçiler ve sendikaların yöneticileri, Kent Meydanı önünde toplanacak. Gruplar buradan kutlamaların merkezi Atatürk Stadyumu Meydanı’na yürüyecek. Final Grup Abdal konseri ile yapılacak.

Bursa’da 1 Mayıs’ın adresi belli oldu

ASLIHAN AYDIN

Bursa’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda kutlanacak.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği(TTB) Bursa Bileşenleri çağrısıyla toplanacak gruplar, ‘İnsanca bir yaşam, demokrasi ve güzel günler için’ temasıyla alanlarda olacak.

1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Atakan Erdağı, Valilik’ten gerekli izinlerin alındığını ve Bursalıları yürüyüşe beklediklerini söyledi. Grupların saat 13.00’te Kent Meydanı önünde toplanacağını ve girişlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden yapılacağını, buradan da saat 14.00’te yürüyüşe geçileceğini dile getiren Erdağı, ”Darmstad Caddesi üzerinden giderek, Atatürk Stadyumu Meydanı’nda buluşacağız. Buradaki programımız saat 15.00’te başlayacak. Program buradaki Grup Abdal konseri ile son bulacak” dedi. 

TÜRK-İŞ’TEN DE ÜÇ SENDİKA VAR

1 Mayıs’ı sorunları ve taleplerini dile getirebildikleri bir bayram olarak gördüklerini ifade eden Erdağı, “İnsanca bir yaşam için, demokrasi için, güzel günler için alanlardayız.

Türkiye’de işçiler, günde 16-18 saat çalışıp, yoksulluk sınırının altında bir hayat sürmek zorunda bırakılıyor. İşsizlik, iş cinayetleri, hak ihlalleri yoğun şekilde yaşanıyor” diye konuştu. Geçen yıl 3 bin civarında kişinin 1 Mayıs kutlamalarında yer aldığını hatırlatan Erdağı, “5 bin civarında kişinin yürüyüşe katılmasını bekliyoruz.

Haftasonu sesli araçlarımızla, el ilanlarımız ile Bursalıları alanlara davet edeceğiz” dedi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) 8’inci Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir ise Başkanlar Kurulu’nun 1 Mayıs kutlamaların Hatay’da yapılması kararını aldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Buradaki organizasyona gidemeyen Türk-İş’e bağlı Bursa’da 3 sendika bulunuyor. Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS), Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (YOL-İŞ) ve Kristal-İş Sendikası, Bursa’daki kutlamalarda yerini alacak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X