Bursa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bursa’da törenler düzenlendi.

Bursa’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Bursa’daki törenler, Heykel’deki Atatürk Anıtı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü adına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı. Okunan İstiklal Marşı ise bir grup genç tarafından işaret diliyle aktarıldı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, burada yaptığı konuşmada, gençlerin kentin dört bir yanından kutlamalara eşlik ettiğini söyledi.

 

Bayramın tüm ilçelerde de büyük bir coşkuyla kutlandığını dile getiren Şahin, “Biz gençlerimizin 19 Mayıs ruhuyla yetişmesini arzu ediyoruz. Kutlamalarla birlikte 19 Mayıs’ın altındaki o milli kurtuluş mücadelesinin değerlerini kavramaları ve o değerlerle büyümeleri bizim için çok önemli.” diye konuştu.

 

Daha sonra öğrencilerin oluşturduğu kortej, Tophane Saltanat Kapısı’ndan Heykel’deki Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Bu yürüyüşe katılan binlerce vatandaş da, ellerinde bayraklarla yürüdü.

 

Kent Müzesi önünde düzenlenen kutlama programı, Vali Vekili Abdin Uysal, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ödünç, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı  Ali Öztürk ile Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’in katılımı ile başladı. Program, Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi, şiirlerin okunması, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi müzik şöleni, akrobatik jimnastik, eskrim ve zeybek gösterileriyle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X