Bursa’da 80 bin artı istihdam

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Mustafa Yılmaz, 2017 yılında Bursa’da artı istihdamdan faydalanan sigortalı sayısının 80 bin civarında olduğunu söyledi.

Bursa’da 80 bin artı istihdam

ASLIHAN AYDIN

Yılmaz, önceki gün Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) tarafından Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) düzenlenen ‘7103 Sayılı Kanunla Uygulamaya Giren SGK Teşvikleri Hakkında Bilgilendirme’ seminerine katıldı.

Buradaki konuşmasında yeni teşviklerle 1 Ocak itibariyle ilk defa işe gireceklerle ilgili iş yükünün işverenin üzerinden alınmasının hedeflendiğini belirten Yılmaz, 18-25 arasındaki gençlerin istihdama katılımı yönünde kolaylıklar sağlandığını söyledi.

Yılmaz, ‘’Türkiye genelinde 2 yıldır uygulanan teşviklerin süresi bu yıl da uzatıldı. Bu anlamda en önemli teşvik, artı istihdam olarak bilinen şimdi de 7103 sayılı yeni yasa ile birlikte artı 2 istihdam olarak gündeme getirilen teşvik oldu. 2017 yılının ilavesine ek olarak alınan her işçinin primlerini, vergisini devlet karşılayacak.

Bu, imalat ve bilişim dışındaki sektörlerde 886 lira, imalat ve bilişim de 2 bin 29 liraya tekabül eden bir prim teşviki anlamına geliyor.

Bununla birlikte esnaf olarak değerlendirdiğimiz ustalık belgesine sahip 1 ile 3 arasında işçi çalıştıran işverenlerimize yönelik ücret ile birlikte prim teşviki geldi” dedi.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİNE İLGİ

Bursa’da 2017 rakamlarına göre artı istihdamdan faydalanan sigortalı sayısının 80 bin civarında olduğunu dile getiren Yılmaz, kentte sigortalı sayısının ise 960 bin olduğunu kaydetti.

Asgari ücret desteğinin yeni yasa ile birlikte tekrar yürürlüğe girdiğini anımsatan Yılmaz, söz konusu destekten işverenlerin yüzde 90’ının faydalandığını söyledi.

Söz konusu destekten faydalanmanın çok fazla zorluk içermediğine işaret eden Mustafa Yılmaz, ‘’Prim borcu olmamak ve vergiyi süresinde verme şartları aranıyor. Genel olarak yararlanılıyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X