Bursa’da ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’

Bursa’nın Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlendi.

Bursa’da ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleşen etkinlikte Kurtuluş Caddesi’nde toplanan vatandaşlara belediye tarafından Türk bayrağı ve meşale dağıtıldı.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de yer aldığı etkinliğe katılan vatandaşlar, ellerindeki meşaleler ve Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek Bayrak Alanı’na kadar yürüdü. Vatandaşlar burada Cumhuriyet tarihinin anlatıldığı yüksek teknolojiyle hazırlanmış video mapping gösterisinin izleneceği ve müzik grubu Kolpa ve şarkıcı Demet Akalın’ın konser vereceği alanı doldurdu.

“Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz”

Cumhuriyet’ine sahip çıkmak için binlerce Yıldırımlıyla birlikte yürüyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye’nin en büyük kazanımı olan Cumhuriyet’in 94. yılı kutlamalarının ayrı bir anlam ifade ettiğini söyleyerek, “Bundan 93 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların öncülüğünde aziz milletimiz, ülkemiz üzerinde yapılan işgal planlarına dur demek için canını dişine taktı. Bu sene 94’üncüsünü kutladığımız bayramımız bizlere gösterdi ki ilk günkü ruhla milli birlik içinde kardeşçe ve birlikte yaşayarak Cumhuriyet’imizi sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

Cumhuriyetin en büyük neferlerinin gençler olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “Bizim ülke olarak en büyük şansımız genç nüfus potansiyelimizin fazla olması. Gelceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bizim en büyük güvencemiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bizler de gençlerimizi önemsiyoruz ve onlara yatırımlar yapıyoruz” diye konuştu.

“Gelecek gençlerimizin ellerinde yükselecek”

Yıldırım’da her alanda büyük bir dönüşüm gerçekleştirme hedefiyle devam ettikleri çalışmalarında en büyük yatırımları gençlerin üzerine yaptıklarını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Türkiye’nin en büyük spor kompleksini Yıldırım’a inşa ediyoruz. Spor yatırımlarımızla gençlerimizin spor alanlarında başarılı ve tam donanımlı olmalarını istiyoruz. Yıldırım’a kazandıracağımız kültür merkezlerimizle, gençlik merkezlerimizle ve sportif yatırımlarımızla ileride ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimizi yetiştireceğiz. Bu vesile ile başta gençlerimiz olmak üzere tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım’da unutulmaz görsel şölen

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Cumhuriyet’in ülke olarak en büyük kazanımlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin zorluklar içinde kurulduğunu hatırlatan Kaymakam Mehmet Aydın, “Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel ülkeyi her türlü içte ve dışta saldırılara karşı korumak boynumuzun borcudur. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından görsel bir şölene dönüşen cumhuriyet ruhunun anlatıldığı video mapping gösterisi alanı dolduran binlerce Yıldırımlı tarafından ilgiyle takip edildi. Kutlamalarda ayrıca bin metrekarelik Türk Bayrağı gökyüzüne yükseltildi.

Nilüfer’de binlerce kişi Cumhuriyete sahip çıktı 

Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağı’nda ise binlerce kişi, Nilüfer Belediyesince düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Grup, ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Hastane Alanı’na kadar yürüdü.

Etkinlik, sanatçı Kıraç’ın konseriyle devam etti.

“Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağız”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, alanı tıklım tıklım dolduran halka seslendi.

Konuşmasına halkın Cumhuriyet Bayramını kutlayarak başlayan Bozbey, “Doğum günümüz, kutlu olsun. Özgürlüğümüz kutlu olsun. Varlık nedenimiz, her şeyimiz, Cumhuriyetimiz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Herkesin Cumhuriyete bugün her zamankinden fazla sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bozbey şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin değerlerine el uzatanlar olabilir. Karamsarlığa kapılabiliriz, ya da bir an bile olsa umudumuzun alevi sönmeye yüz tutabilir. Ama hayır, sen varsın, o var, biz varız. Biz, hepimiz, umudumuzu harç yapacağız, Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyette ısrar, özgürlükte ısrardır. Nilüferliler olarak 29 Ekim’de yıllardır bu meydanda, ‘Demokrasi Meydanı” dedikleri alanda buluştuklarını hatırlatan Bozbey, “Yıllardır Cumhuriyetimizi salonlarda değil, bu alanda kutlamıyor muyuz? Ama ne yapıyorlar? Diyorlar ki, ‘Bu alanda biz konser düzenleyeceğiz’  Zannediyorlar ki, bizim Cumhuriyet ateşimizi söndürebilirler, bize geri adım attırabilirler. Ama biz, Nilüfer denildiğinde, demokrasinin, Cumhuriyet’in akla geldiğini bilmiyor muyuz?  İşte, yine, binlerceyiz, buradayız. Her yıl burada olacağız. Biz geri adım atmayız, biz hiç birinizden korkmayız. Çünkü biz, Atamızın yolundayız. Tüm dünya bilsin ki, tüm emperyalist ülkeler bilsin ki, bizi parçalamak isteyenler, bizi bölmek, bizi silmek isteyeler bilsin ki, yılmayacağız, yılmayacağız, yılmayacağız! Bizim Atamıza sözümüz var, bizim geleceğe sözümüz var. Bizim, çocuklarımıza, bizim gençlerimize, bizim bu ülke insanına borcumuz var. Çünkü biz, şehitlerimize, gazilerimize, Atatürk ve silah arkadaşlarının bize bıraktığı emanete saygılıyız. Çünkü biz, Cumhuriyet’e sevdalıyız” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır” sözlerini hatırlatan Bozbey, alanı dolduranlara “Söz veriyor muyuz?” diye sordu. Alandan gelen “Söz veriyoruz” şeklinde cevap üzerine Başkan Bozbey, “İşte budur, umut budur, sevgi budur, Cumhuriyet ateşi, sevdası budur. Bizim, bu ülkeye sevdamız bitmez. Bizim Cumhuriyetimize sevdamız bitmez. Biz bu ülkeye, biz Cumhuriyetimize, sahip çıkacağız. Kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Aldığımız son nefese dek sahip çıkacağız. Yurdumuzun bütünlüğüne, bağımsızlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağız!  Kutlu olsun Cumhuriyetimiz, kutlu olsun, kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X