Bursa’da ‘Filistin Kültür Günleri’ etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Filistin Kültür Bakanlığı ve Filistin’in Ankara Büyükelçiliğinin iş birliğiyle Bursa’da “Filistin Kültür Günleri” düzenlendi.

Bursa’da ‘Filistin Kültür Günleri’ etkinliği

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde Filistin Sanat Sergisi’nin açılışıyla başlayan etkinlikte konuşan Filistin’in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nabeel Al Saraj, Türkiye’deki siyasi partilerin Filistin konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Bursa’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Saraj, şunları kaydetti:

“Filistin Kültür Günleri etkinliğiyle Trump ve Trump’ın benzerlerine, Filistin’in ayakta olduğunu gösteriyoruz. Trump ve onun benzerlerine söylemek istiyorum ki Filistin ve Kudüs hiçbir zaman satılık değildir. Biz tek devletiz, tek ülkeyiz ve herkese karşı tek millet olarak ayakta duruyoruz. Filistin’de özellikle Osmanlı’ya ait birçok eser bulunmaktadır. Türkiye ve Filistin arasında kardeşlik duygusu vardır. Bu tür faaliyetlerin devam etmesini diliyorum.”

Vali İzzettin Küçük de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Filistin’in Müslümanlar hatta dünya için ne anlama geldiğini bilmeyenlerin gayretleri sonuçta beyhude olacaktır. Kudüs’ün sadece Müslümanlar için değil, yeryüzü için bir manası vardır, bunu bilmiyorlar. Sadece siyasi partiler değil tüm Türk halkı Filistin’in yanındadır.” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala da Filistin’in Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Şimdi Kudüs için bir karar alındı. Bunun bir kısmı 1995 yılında alınmıştı, şimdi imzalandı. Buna itirazımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında en yüksek seviyede dile getiriyoruz ve bunu reddediyoruz. Bunun uygulamaya geçmemesi için bütün diplomatik kanalları kullanacağız. Bu kararı alanlar bilmelidirler ki Filistin’de barış olmadan dünyada barış ve huzur olmaz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Filistin Sanat Sergisi açıldı.

Etkinliğe, AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve davetliler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X