Bursa’da gençlerin kamp keyfi başladı

Aktaş, gençlerin, yaz tatillerini sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu geçirebilmeleri ve aynı zamanda kötü alışkanlıklarla internet bağımlılığından uzak durabilmeleri hedefiyle düzenlenen yaz kamplarının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bursa’da gençlerin kamp keyfi başladı

Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik düzenlenen yaz kampları yoğun katılımla başladı. Bursa’da yaz boyunca yaklaşık 2100 gencin faydalanacağı yaz kampları, Gemlik Karacaali Gençlik Kampı ve Kestel Alaçam İzcilik Kampı olmak üzere iki ayrı noktada gerçekleştiriliyor.

Gemlik’te 13, Kestel’de ise 8 ayrı dönemde gençleri ağırlayacak olan kamplara katılanlar hem tatil yapıyor, hem de kendilerini geliştirme şansı buluyor. 2 Temmuz’da başlayan kamplar, 2 Eylül’e kadar devam edecek ve kampların 4 dönemi de engelli çocuklar için planlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin, Türkiye’nin en büyük zenginliği ve geleceğin emanetçisi olduğunu söyleyerek, “Bursa’da 3 milyon nüfusun 838 bin 735’i, 25 yaş altı gençlerden oluşuyor.

Gençlerimiz, en önemli değerimizdir. Eğitim çağındaki gençlerin sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda doğru yönlendirilmelerini gelecek için çok önemsiyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımlılıklardan uzak durmaları amacıyla spor ve sanata yönlendirilmeleri gerektiğine inanıyorum. Bu hedefle, yaz boyunca Gemlik’te ve Kestel’de yaz kamplarında gençlerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.

Gemlik Karacaali Deniz Kampı, 5’i erkek ve 8’i kız kampı olmak üzere toplam 13 dönem olarak düzenlenirken, her dönemde 85 kişi olmak üzere toplam 1100 gence yaz tatili imkanı sunacak. 

Kestel Alaçam İzcilik Kampı’nda da 11-17 yaş arası gençler, 6’şar gün halinde kalıyor ve burada ise 5’i erkek ve 3’ü kız olmak üzere toplam 8 dönem planlanıyor. Burada da dağcılık, temel afet eğitimi, oryantring, okçuluk, ebru, badminton, ata binme, bisiklet, atıcılık, resim, müzik ve dart etkinlikleri gerçekleştiriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X