Bursa’da görülmemiş festival: Yönderfest

Bursa Yönder Okulları, iki gün süren bir festival gerçekleştirerek Bursa’yı salladı. Üç bin kişinin katıldığı festival renkli anlara sahne oldu.

Bursa’da görülmemiş festival: Yönderfest

Keles Kocayayla’da Bursa halkının katılımı ile yüzlerce çadırın kurulduğu alanda iki gün boyunca, animasyonlar, doğa yürüyüşleri, etkinlik atölyeleri, dans gösterileri, yarışmalar, 10 D sinema etkinliği, turnuvalar gerçekleştirildi. Bursa Yönder Okulları ailelerin çocukları ile beraber teknolojiden uzak, doğa ile iç içe keyifli bir hafta sonu geçirmesine vesile oldu.

Bursa Yönder Okulları bu yıl  dördüncüsü gerçekleştirilen festival kapsamında Yönder, İnegöl ve Nilüfer Küçük ŞeylerAnaokulu eşik atlama törenini;  Yönder Okulları 4. ve 8. sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Mezuniyet sonrası sahneye çıkan Bursalı müzik grubu ‘Karbon’ gerçekleştirdiği performans ile izleyenleri hayran bıraktı.

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Küçük Şeyler Anaokulları ve Yönder Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün DÖKMEN ‘’Ben ülkemde ve yurtdışında birçok mezuniyet törenine katıldım ancak böylesine güzel bir organizasyona hiç rastlamadım dedi. Okul Birincisi Batuhan Hamzaoğlu’na plaketini takdim etti ve kendisini tebrik etti.

Konuşmasında Kocayayla’nın Bursa ve Türkiye’de eşi bulunmaz bir mekan olduğunun altını çizen Nilüfer Küçük Şeyler Anaokulu, Didim ve Yönder Okulları Kurucusu Ersin YILMAZ, tarihi önemine de vurgu yaparak; “Osmanlı’ya kuruluşunda ev sahipliği yapmış hatta Orhan Gazi’nin Nilüfer Hatun’la düğününün yapıldığı yerde, bu büyülü atmosferde böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. YILMAZ kızlarının mezuniyeti dolayısı ile de ayrıca duygusal anlar yaşadı. 

Okul Müdürü Dilek Gül GÜLERYÜZ konuşmasında çocuklara; Sevgili çocuklar, önünüzde kocaman bir ömür var bu ömür sizin inancınızla yeşerecek. Kendinize inanın kendinizi çok sevin’’ diye seslendi.

Festival iki gün ve gece boyunca katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X