Bursa’da ikinci zaman

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması başladı. Bu yıl ‘makale’ dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’.

Bursa’da ikinci zaman

Osmangazi Belediyesi tarafından 2001 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu edebiyat yarışmasına dönüşen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması için başvurular başladı. 

Düzenlendiği 17 yıl içerisinde Türk edebiyatına şiir, hikâye, makale, roman ve araştırma inceleme dallarında birçok eser kazandıran yarışmanın başlama duyurusu Sümbüllü Bahçe Konağı’nda düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Bu yıl ‘makale’ dalında düzenlenen yarışmanın konu başlığı ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ olarak belirlendi. Yarışmaya katılım bir eserle sınırlandırılırken, eserlerin metin uzunluğu ise 6-8 sayfa arasında olacak. Yarışmaya katılmak isteyenlerin, en geç 03 Mayıs 2019 Cuma gününe kadar eserlerini Osmangazi Belediyesi’ne teslim etmeleri gerekiyor.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KATILIM…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar düzenlenen basın toplantısında yarışma hakkında bilgiler verdi. Osmangazi Belediyesi olarak edebiyata, bilime ve kültüre büyük önem verdiklerini ve bu alanlarda çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Dündar, “Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması, artık tüm dünyanın takip ettiği bir yarışma konumunda. Bu yarışma sayesinde Türk edebiyatına birçok eser kazandırdık. 2001 yılından bu yana yarışmamızı düzenliyoruz. Yarışmamız yıllar geçtikçe kurumsal bir hal aldı ve Edirne’den Kars’a, Japonya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar dünyanın her yerinden katılım oldu. Bu yolculukta bizi yalnız bırakmayan tüm edebiyat dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nı, bir yarışma olmaktan çıkarıp Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinlikleri’ne dönüştürdüklerini ifade ederek, “2016 yılında Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu’nu düzenledik. 2017 yılında da yarışmamızı, ‘şiir’ dalında gerçekleştirmiş ve Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu’nu da yarışmaya uygun olarak şiir konulu düzenlemiştik. Bugün de ilan ettiğimiz yarışmamızı, ‘Bursa’da İkinci Bir Zaman Daha Vardır’ başlığı ile makale dalında başlatıyoruz. 3 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek yarışmamızın katılım koşullarını Belediyemizin web sitesinden ilan ettik. Ahmet Hamdi Tanpınar Etkinlikleri’nin bir diğer ayağı olan sempozyumu da haziran ayı içinde gerçekleştireceğiz. Birbirinden değerli edebiyatçıların Tanpınar’a yazdığı makalelerin sunulacağı sempozyumun ardından ise bugün başlattığımız Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın ödüllerini dağıtacağız’diye konuştu.

DÜNDAR: TANPINAR’I GELECEĞE TAŞIYORUZ…

Düzenledikleri etkinlikler ile yaşadığı dönemde kıymeti anlaşılamamış, eserleri ve fikirleri ‘sukut suikastine’ uğramış Ahmet Hamdi Tanpınar’ı geleceğe taşıdıklarını dile getiren Başkan Dündar, “Sahip olduğumuz değerler ancak sorumluluk ve kararlılıkla geleceğe taşınır. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak yarışmalarımız ve etkinliklerimizle bunu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hedefine ulaşması, teveccüh görmesi ile daha güzel çalışmaları ortaya koyuyoruz. Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması’nın da bir yarışma olmaktan çıkıp etkinliğe dönüşmesi bunun bir örneğidir” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak yarışmanın organizasyonu yürüttüklerini ancak işin yükünü jüri üyelerinin çektiğine vurgu yapan Başkan Dündar, sözlerine şöyle devam etti:

“Yarışmamıza destek veren Kıymetli Jüri Üyelerimiz Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Prof. Dr. Baki Asiltürk, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanat Üniversitesi’ne rektör olarak atanan jüri üyemiz Prof. Dr. Handan İnci’yi de tebrik ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X