Bursa’da kar yağışı etkili oluyor

Bursa’da dün geceden beri etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini daha da arttırdı. Belediye ve trafik ekipleri, yolların kapanmaması ve araçların kalmaması için yoğun çaba sarfetti.

Bursa’da kar yağışı etkili oluyor

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Bursa’yı da beyazlara bürüdü. Şehir merkezinde kar kalınlığı 20, kentin üst kesimlerinde 30 santimetreye ulaştı. Havanın eksi 1 derece civarında seyrettiği şehirde Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürdü. İzmir Yolu’nda bazı noktalarda buzlanma ise beraberinde kazaları getirdi. 

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı noktalarda trafik kilitlendi. Belediye otobüsleri ve taksi dolmuşlar duraklarına ulaşamayınca vatandaşlar burada uzun kuyruklar oluşturdular.

TELEFERİK SÜREKLİ ULUDAĞ’A YOLCU TAŞIDI

Kentin simgesi teleferik ise sürekli Uludağ’a yolcu taşıdı. Teferrüç Bölgesi’nden Sarıalan ve Oteller Bölgesi’ne kabinler hiç bekletmeden çalıştırıldı. Vali Münir Karaloğlu ise sabah saatlerinde korumalarına anons yaptırarak kar ve yol durumu hakkında bilgi aldı. Bursa’da okullar tatil edilmedi.

 

DAĞ İLÇELERİ İLE ULAŞIMDA SIKINTI YAŞANIYOR

Öte yandan Bursa’nın dağ ilçeleri olan Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan arasında ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Araçlar yollarda kalırken, karayolları ekipleri ise çalışarak yolları açmaya çalışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X