Bursa’da kural tanımayan sürücülere ceza yağacak

Bursa’da engellilere tahsis edilen yerlere araç park eden sürücülere 154 lira ceza kesiliyor.

Bursa’da kural tanımayan sürücülere ceza yağacak

Alışveriş merkezleri ve hastanelere yakın mesafelerde araç park alanı için tahsis edilen alanlar diğer sürücüler tarafından işgal edilmeye devam ediyor.

 

Sorumsuz vatandaşlar yüzünden araçlarını park etmekte sıkıntı çeken engelli vatandaşlar, çareyi trafik ekiplerini aramakta buluyor. Gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, Karayolları Trafik Kanunun 61/0 maddesine göre gerekli ceza işlem uyguluyor.

 

Yanlış yere park etmenin cezası 77 lirayken, engelli araçların park yerini ihlal edenlere 154 lira ceza kesiliyor. Buna çekici ve otopark ücreti eklenmesiyle ceza daha da artıyor.


Ayrıca vatandaşlar, plakalarında “engel işareti olmayan” ya da “engelli aracı park kartı“ bulunmayan araçları fotoğraflayıp, zaman, yer ve plaka bilgilerini mail yoluyla [email protected] adresine bildirmeleri veya Emniyet Genel Müdürlüğünün akıllı telefonlar için uygulamaya geçirdiği “online ihbar”a göndermeleri halinde bu araçlara para cezası kesiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X