Bursa’da OLİ rüzgarı esti

Mudanya’da gerçekleştirilen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi (OLİ) Projesi, renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa’da OLİ rüzgarı esti

ÖMER BİLİK

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından sürdürülen Spor Kültürü ve Olimpik Eğitimi (OLİ) projesi Bursa’da güçlenerek devam ediyor. Yenişehir, İznik, Mudanya’da verilen eğitimler kapsamında binlerce çocuğa renkli ve hareketli sunumlar yapıldı. Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulunda düzenlenen erken yaşta spor kültürü edinmeleri semineri de renkli görüntülere sahne oldu. Seminerde TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi çerçevesinde (OLİ) ile genç nesillerin erken yaşta spor kültürü edinmeleri hedeflendiği belirtildi.

ÖĞRENİRKEN EĞLENDİLER

Okulların salonlarında sunumunu Sibel Yazgantel’in yaptığı projeye sevilen maskot OLİ interaktif eğitim sunumlarıyla renk kattı. 9-11 yaş grubundaki ilköğretim öğrencilerinin ilgi ve algılamalarına uygun olarak sürekli geliştirilen sunumlarda insan vücudu, spor, sağlık, Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, spor kültürü ve ahlakı, fair-play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar ve renkli görsellerle anlatılıp, istenen eğitim çocukların hem eğlendikleri hem de odaklandıkları bir seansta verildi.

Seminere Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Mudanya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sevgin Güneş, Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X