Bursa’da omurga eğriliği ameliyatları başladı

Günümüzde her yüz çocuktan 3’ünde görülebilen ve tedavi edilmediği zaman hayati riske yol açan skolyoz (omurga eğriliği) ameliyatları Bursa Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başladı

Bursa’da omurga eğriliği ameliyatları başladı

Skolyoz hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Doktoru Op.Dr. Adnan Demirci Geçmişte “çok riskli ameliyat” denilerek tedavi edilemeyen ileri derecede skolyoz hastaları günümüzde başarılı bir şekilde ameliyat etmeye başladıklarını söyleyerek hastalık hakkında bilgi verdi.

Nüfusun yaklaşık yüzde 10’unda 10 dereceden küçük eğrilikler olsa da bunların sağlık üzerine bir etkisi yoktur diyen Op.Dr.Demirci sözlerine şöyle devam etti:

Omurganın sağa ya da sola doğru eğilmesi ve omurların kendi etrafında dönmesi olarak tanımlanan ve 10 derecenin üzerindeki eğrilik olarak tanımlanan skolyoz hastalığı, yaşam kalitesini ciddi boyutlarda düşürdüğü gibi akciğer, solunum ve kalp problemlerine neden olabilen, hastayı yatağa bağlı kılabilen hatta hayati riske yol açabilen bir hastalıktır.

Birçok rahatsızlığın neden olabileceği skolyoz, farklı yaşlarda ve omurganın çeşitli bölgelerinde görülebilir. En çok göğüs ile bel bölgesinde oluşan skolyoz, bu bölgelerden birini veya her ikisini de içerebilir.

Hastane Yöneticisi Doç.Dr.Soner Cander ise “Vertebra ameliyatları beyin cerrahisinin zor ameliyatlarından biridir. Bu ameliyatın gerçekleştirilmesinden dolayı mutluyuz. Bölgeye hitap eden 3. Basamak bir hastane olmamız nedeniyle nitelikli hizmetlerimize önem veriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X