Bursa`da protesto yürüyüşünde arbede

Okul müdürlerinin kıyıma uğradıkları gerekçesiyle düzenlenen yürüyüşte arbede yaşandı. Yürüyüş sonrasında il milli eğitim müdürü ile görüşmek için müdürlük binasına girmek isteyen sendikacı ve öğretmenlerle polis arasında arbede yaşındı, bazı camlar kırıl

Bursa`da protesto yürüyüşünde arbede
Eğitim hakkına ve eğitimciye sahip çıkmak için ‘Büyük eğitimci yürüyüşü’ adı altında düzenlenen etkinlik Şehreküstü Meydanında toplanıp il milli eğitim müdürlüğü önünde tamamlandı. Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, ve Aktif Eğitim Sen öncülüğünde düzenlenen yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.
 
Çeşitli sloganlar eşliğinde Şehreküstü meydanından yürüyerek il milli eğitim müdürlüğü önüne gelen eğitimciler burada yaptıkları basın açıklaması ile milli eğitimde yaşanan müdür kıyımına tepki gösterdi.
 
Bursa’da ki müdür kıyımına sloganlarla tepki gösteren öğretmenler ve sendika yetkilileri basın açıklamasının ardından toplu olarak içeri girerek milli eğitim müdürü ile yaşanan hukuksuzluğu görüşmek istedi. Ancak polis ekiplerinin buna izin vermemesi üzerine sendika temsilcileri ve öğretmenler ile çevik kuvvet polisleri arasında arbede yaşandı.
 
Çevik kuvvet ekipleri ile sendikacı ve öğretmenler arasında uzun süren arbede sırasında il milli eğitim müdürlüğünde bazı camlar kırıldı.
 
Belli bir süre sonra çevik kuvvet ekipleri sendikacı ve öğretmenleri oluşturdukları kalkanlı setten iterek merdivenlerden aşağı indirdi. Bu sırada bazı öğretmenler ezilme tehlikesi geçirdi. Gruptakiler bu sırada “Öğretmene uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X