Bursa’da PTT çalışanları endişeli

Bursa genelinde 100 PTT şubesinin 400’e çıkarılması hedeflenirken, Türk Haber-Sen Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla bu konudaki endişelerini ve taleplerini dile getirdi. 

Bursa’da PTT çalışanları endişeli

SEYİT GÜNDOĞAN

Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı, Osmangazi İstasyonu yanındaki PTT Şubesi’nde yaptığı basın açıklamasıyla, gerekli talepleri karşılanmadığı sürece yeni şubeler açılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

PTT yetkililerinin yeterli güvenlik tedbirleri almadan ve yeterli fiziki şartları oluşturmadan ve yeterli personel istihdam etmeden açacağı yeni şubelerde tek memur çalıştırarak soygunlara davetiye çıkardığını ifade eden Avcı, “Bu da çalışanların sağlığını ve can güvenliğini hiçe saymaktır. Biz Türk Haber-Sen Bursa Şubesi olarak ne PTT Şubelerinin açılmasına ne de vatandaşa giden hizmete karşıyız. 

Biz diyoruz ki her PTT şubesine en az dört memur bir güvenlik görevlisi koyun, çalışanların can güvenliğini sağlayın, istediğiniz kadar şube açın. Soygun endişesi ile çalışmak istemiyoruz. Ayrıca, halen tuvaletsiz şubeler varken mantar gibi şube açarak güvenliksiz, şubelerde tek memur çalıştırarak çalışanların hayatını hiçe sayıyorsunuz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X