Bursa’da sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar

Milli Eğitim Bakanlığı, 8’inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran’da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak nitelikli devlet okulları ve kontenjanlarını açıkladı.

Bursa’da sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar

MEB tarafından yayımlanan klavuza göre, Bursa’da 48 okul tespit edildi.

Osmangazi’de 19, Nilüfer’de 8, Yıldırım ve İnegöl’de 6, Gemlik ve Karacabey ile Mustafakemalpaşa’da 2, Mudanya ve Orhangazi ile Kestel’de 1’er lisede öğrenci alımı bu yıl merkezi sınavla yapılacak.

Bursa’daki 48 nitelikli okuldan 24’nünü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması dikkati çekti. Listede ayrıca 8 Anadolu lisesi, 8 imam hatip lisesi, 6 fen lisesi ve 2 sosyal bilimler lisesi yer aldı.

8’inci sınıf öğrencileri, 2 Haziran’da düzenlenecek isteğe bağlı merkezi sınav için başvurularını bugünden itibaren 18 Nisan’a kadar yapabilir.

Bu arada, Türkiye genelinde toplam bin 369 lisenin merkezi sınavla öğrenci alacağı, bu sayının İstanbul’da 225, Ankara’da 82, İzmir’de 62 olduğu öğrenildi.

İŞTE BURSA’DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK 48 NİTELİKLİ DEVLET OKULU

Osmangazi ilçesi: Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL), Uluslararası Murat Hüdavendigar AİHL, Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Demirtaşpaşa MTAL, Hürriyet MTAL, Necatibey MTAL., Osmangazi İMKB MTAL, Ovaakça Şarık Tara MTAL, Öztimurlar MTAL, Şehit Ömer Halisdemir MTAL, Tophane MTAL, Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman MTAL, Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi (FL), BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal Bilimler Lisesi (SBL), Bursa Kız Anadolu Lisesi (AL), Bursa AL, Bursa Erkek AL, Osmangazi Gazi AL, Şükrü Şankaya AL.

Nilüfer ilçesi: Nilüfer AİHL, Özlüce Rasim Özdenören AİHL, Feriha Uyar MTAL, M.Kemal Coşkunöz MTAL, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği MTAL, Ahmet Erdem AL, İMKB FL, Tofaş FL.

Yıldırım ilçesi: Bursa İpekçilik AİHL, Bursa Merkez AİHL, Faik Çelik MTAL, Mimar Sinan MTAL, Yıldırım Beyazıt İMKB MTAL, Ulubatlı Hasan AL.

İnegöl ilçesi: Şehit Fevzi Başaran AİHL, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojisi MTAL, Hacı Sevim Yıldız-1 MTAL, Hacı Sevim Yıldız-2 MTAL, Halil İnalcık SBL, İnegöl Mediha Hayri-Çelik FL.

Gemlik ilçesi: Gemlik AİHL, Gemlik MTAL.

Karacabey ilçesi: Ulviye Matlı FL, Karacabey MTAL.

Mustafakemalpaşa ilçesi: İbrahim Önal FL, Mustafakemalpaşa MTAL.

Kestel ilçesi: Kestel MTAL. Mudanya ilçesi: Turhan Tayan AL.

Orhangazi ilçesi: Orhangazi MTAL.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X