Bursa`da son yağışlarla gelen su bereketi

Bursa’da geçen hafta yaşanan yağışlar, barajlardaki doluluk oranlarını yüzde 52’ye çıkardı. Bursa’nın şu anda barajlara hiç su girişi olmaması halinde bile Şubat 2015 ortalarına kadar yetecek içme suyu rezervi bulunuyor.

Bursa`da son yağışlarla gelen su bereketi
Bursa’da mevcut durumda su sıkıntısı olmadığını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, son yağışların barajlardaki su rezervine olumlu yansıdığını söyledi.
 
Çetinavcı, “Yağışlardan önce yüzde 44’ler seviyesinde olan barajlardaki doluluk oranları hiç yağmur yağmaması durumunda bile Bursa’da Ocak 2015 ortalarına kadar su sıkıntısı yaşanmayacağı anlamına geliyordu. Eylül ayının son haftası görülen yağışlar, barajlardaki su seviyesini, yüzde 44’lerden yüzde 52’ler düzeyine yükseltti. Bu durum, barajlara hiç su girişi olmaması ya da hiç yağmur yağmaması halinde bile Bursa’da Şubat 2015 ortalarına kadar su sıkıntısı yaşanmayacağı anlamına geliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X