Bursa’da suya ikinci indirim!

Büyükşehir Belediye Meclisi, suya ikinci kez yüzde 10 indinim yaptı. İndirim, 1 Kasım’dan itibaren yapılacak tüketimlerden geçerli olacak ve Aralık ayı faturasına yansıyacak.

Bursa’da suya ikinci indirim!

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında suya ikinci kez indirim yaptı. Son olarak geçen Kasım ayında su fiyatlarına yüzde 10 indirim yapan Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Kasım’dan itibaren yapılacak tüketimlerden geçerli olmak üzere su fiyatlarında ikinci kez yüzde 10 indirim yapma kararı aldı. Oy biirliği ile alınan karara göre, indirimli tarife Aralık ayı faturalarına yansıyacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında yapılan Ekim ayı oturumunda, BUSKİ’nin su fiyatlarında indirim yapması ile ilgili rapor görüşüldü. Suya yapılan ilk indirim kararının ardından 10 geçmesinin ardından su fiyatlarına ikinci bir indirim yapıldı.

1 Kasım’dan itibaren tüketilen su fiyatlarında geçerli olacak yüzde 10 indirim kararı oy birliğiyle kabul edildi. Bu karara göre BUSKİ’nin halen 1 milyon 311 bin abonesi, Aralık ayından itibaren faturalarını yüzde 10 indirimli ödeyecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk indrimin ardından bir indirim daha yapacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatarak, “suya yaptığımız ikinci indirim vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.  

TURİZMDE GÖVDE GÖSTERİSİ

Bursa’nın tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle ilgili gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirten Başkan Aktaş, özellikle tanıtımla alakalı en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Bursa Turizm Tanıtma Birliği bütçesinin büyük bölümünün Büyükşehir Belediyesi’nden aktarıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz ve Valiliğimizin bütçesi, diğer taraftan BEBKA’nın katkılarıyla 2019 yılında dünyanın önemli turizm fuarlarında deyim yerindeyse gövde gösterisi yapmak istiyoruz.

Bununla ilgili önemli çalışmalarımız olacak” dedi. Başkan Aktaş, bütçe gerçeklikleri doğrultusunda altyapı, yol ve benzeri çalışmaları da hız kesmeden sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

KARAAĞIZ TARTIŞMASI…

Oturumda ayrıca, Büyükorhan’ın Karaağız Köyü’ne kurulması planlanan Biyokütle Enerji Santrali ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun ‘Kültür ve Varlıkları Koruma Kurulu’nun konuyla ilgili çalışmalarının sonuçlanmasının beklenmesi’ yönündeki kararı tartışma yarattı. CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Mihrimah Kocabıyık’ın santrali yapan firmanın danışmanlık yaptığını ve Sağlık Etki Değerlendirme (SED) raporu sürecine etki ettiğini iddia ederek bunun etik olmadığını, bu nedenle Kocabıyık’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Mihrimah Kocabıyık da, Aktuğ’un iddialarının asılsız olduğunu ve iftira attığını ifade ederek, danışmanlık yapmadığını ve sürece müdahalesinin bulunmadığını savundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da,  Aktuğ’un konuyu farklı yerlere çekmeye çalıştığını belirterek, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Mihrimah Kocabıyık’ı töhmet altında bırakmaya çalıştığını kaydetti. Tartışmaların ardından rapor AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Rapora CHP, İYİ Parti ve Bağımsız Üye Gizem Elmas ret oyu verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X