Bursa’da ulaşım ve suya ikinci indirim geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu ulaşım ve suya ikinci indirimin yakın olduğunu bildirdi.

Bursa’da ulaşım ve suya ikinci indirim geliyor

İHA’nın haberine göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, döviz kurundaki ve maliyetlerdeki artışa rağmen toplu ulaşım ve suya ikinci indirimin yakın olduğunu açıkladı.

Alaçam’daki izcilik kampında gazetecilerle sohbet eden Aktaş, “Göreve geleli 9 ay oldu. Sözümüzü tutacağız. Ulaşım indirimi Ağustos sonunda UKOME’de karara bağlanacak. Oranı tam söyleyemiyorum. Suya indirim konusu da eylül meclisinde gündeme gelecek. Döviz kurları ve maliyetlerdeki artışa rağmen ulaşım ve suya da ikinci indirimi yapacağız” dedi. 

Hesabı kitabı tekrar gözden geçirdiklerini anlatan Başkan Aktaş, “Yüzde 9-14 oranında demiştik. Ulaşımla alakalı diğer şehirlerle kıyaslandığında daha cazip olac ağız. Millete şirin gözükmek için değil toplu ulaşımı teşvik etmek için indirim yapıyoruz. Artık insanlar bir yerden diğerine kolayca gitsin. Aracını bıraksınlar” diye konuştu. 

Bursa ‘da 8 ay önce su fiyatlarında yüzde 10, ulaşımda da yüzde 10 ile yüzde 17 oranında indirim yapılmıştı 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X