‘Bursa’da Zaman’ fotoğraf yarışması

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlendiği “Bursa’da Zaman” temalı fotoğraf yarışması için başvurular 2 Ocak 2015’te başlıyor. Fotoğraf yarışmasıyla Bursa’nın dört mevsime yansıyan güzellikleri kayıt altına

‘Bursa’da Zaman’ fotoğraf yarışması

Büyükşehir Belediyesi, dört yıldır düzenlenen ve dünya fotoğrafçılarını Bursa’da buluşturan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin ardından şimdi de şehrin değerlerini ön plana çıkaracak fotoğraf yarışması düzenliyor. Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen yarışmanın teması “Bursa’da Zaman” olarak belirlendi.

Bursa’nın doğal, tarihsel ve kültürel değerlerinin mevsimler üzerinden elde edilecek karelerle dünyaya sunulması hedeflenirken, şehirdeki tarihi ve kültürel mirasın yoğunluğuna, zaman ve mekân, mekân ve insan ilişkisine ışık tutulması amaçlanıyor. Bursa ili sınırları dâhilinde doğal, kültürel ve tarihsel özelliklerini ortaya koyan ve dört mevsimi anlatan “Bursa’da Zaman” Fotoğraf Yarışması; 2015 yılında “Bursa’da Kış”, “Bursa’da Bahar”, “Bursa’da Yaz” ve “Bursa’da Güz” olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek.

Yarışmalarda derece alan, sergilenmeye layık bulunan fotoğraflar katalog haline getirilecek.

Bursa’da Kış alt başlığıyla düzenlenen ilk kategori için başvurular 2 Ocak 2015 başlayıp, 20 Mart 2015’te son bulacak. Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Güven Aktaş, Fotoğraf Sanatçısı Fevzi Yapıcı, BUFSAD Başkanı İlhan Özer ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Saffet Yılmaz’dan oluşan seçici kurulun 28 Mart’ta yapacağı değerlendirmenin ardından sonuçlar 31 Mart’ta açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi de 11 Nisan’da yapılacak.

Yarışma, seçici kurul üyeleri ile birinci dereceden yakın akrabaları dışında bütün amatör ve profesyonel fotoğrafçılara açık. Yarışmanın birincisi 3 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü de 1000 TL ile ödüllendirilirken, 3 adet özendirme ödülü için ise 500’er TL verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tarihi ve doğal güzellikleri açısından fotoğraf sanatı için doğal bir plato olduğunu belirterek, fotoğraf yarışması ile şehrin değerlerini dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

BUFSAD Başkanı İlhan Özer de, ulusal çaptaki bu yarışma ile de bütün zamanların en güzel şehri Bursa’nın fotoğraf kareleriyle belgeleneceğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X