Bursa’daki FETÖ davasında 3 tahliye

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nda (FETÖ/PDY) görevli oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında öğretmen, memur ve iş adamlarının da bulunduğu 35’i tutuklu 81 sanıktan 3’ü tahliye edildi.

Bursa’daki FETÖ davasında 3 tahliye

Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasının üçüncü gününde tanıklar dinlenildi. Müebbet hapisleri istenen sanıklar ve avukatları tahliye ve beraat taleplerini yineledi.

Mahkemeye ulaşan, örgütün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen sanıklardan bu konudaki savunmaları da alındı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında tutuklu sanıklardan Orhan Afat’ın sağlık sorunları nedeniyle, diğer tutuklu sanıklar Mustafa Tanmaz, Medet Akpulat ve Yunus Kızılet ile İsmail Çevrim’in de delil durumları göz önüne alınarak tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından sanıklardan Mustafa Tanmaz ve Yunus Kızılet ile Medet Akpulat’ın tahliyelerine, bazı sanıklarla ilgili ByLock ve Bankasya kayıtlarının istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X