Bursa’daki FETÖ soruşturmasında flaş gelişme

Bursa’da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 33 şüpheliden 20’si adliyeye sevk edildi.

Bursa’daki FETÖ soruşturmasında flaş gelişme

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde adliyeye gönderildi.

 

Operasyonda “F. Gülen” ibareli saat ele geçirildi

 

Operasyonda 2 adet “kıtmir duası”, üzerinde F. Gülen ibaresi bulunan kol saati ve birçok döküman ele geçirildi. Ele geçirilen kıtmir duası hakkında “7 uyurların yanındaki köpeğin ismiyle kıtmir olarak tanımlayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in, kendisine simge yaptığı ‘kıtmir’i aynı zamanda örgütlenme içinde önemli bir ”örgüt nişanı” olarak kullandığı, örgütte “ablalık” konumuna gelenlerin Fetullah Gülen’in el yazısıyla yazıldığı belirtilen “kıtmir kolyesini taktıkları, ablalara özel olarak hediye edilen kolyelerin diğer örgüt mensupları tarafından da parayla satın alınablidiği bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca, üzerinde F. Gülen ibaresi bulunan saat ile ilgili yapılan araştırmada ise, Amerika’da bulunan yüksek derecedeki örgüt üyelerinin, Türkiye’deki “abi” statüsündeki şahıslara örgüt adına yaptıkları eleman ve maddi kaynak temin karşılığında ödül olarak gönderildiği bilgisine de ulaşıldı ​

“Bu ne ki? Daha neler göreceksiniz.”

​Zanlılardan birinin zabıt katiplerinden sorumlu olduğu, bir diğerinin de Işıklar Askeri Lisesi’ne alınacak öğrencilerin seçimini yaptığı, bazılarının da çevrelerine 15 Temmuz’u kastederek, “Bu ne ki? Daha neler göreceksiniz.” gibi beyanlarda bulundukları öne sürüldü.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Silm AŞ Nilüfer Eğitim Kurumlarında öğretmenlik yaptıkları belirlenen 59 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İstanbul, Bursa merkez, İnegöl, Mudanya, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa’daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 13’ü kadın, 20’si erkek 33 kişi gözaltına alınmıştı.

6’sı tutuklanmıştı

Gözaltına alınan ve daha sonra adliyeye sevk edilen 13 kişiden 6’sı tutuklanmış, 7’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

‘ByLock’ kullanıyorlar

 

Şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları, bazılarının örgüt içinde atamaya tabi personel oldukları, bazılarının da örgüt elebaşının talimatına uyarak Bank Asya’yı kurtarmak amacıyla para yatırdıkları öne sürülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X