Bursa’daki patlama sonrası kamulaştırma

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Patlamanın yaşandığı firma dahil 79-80 yerin kamulaştırma işlemlerine hemen başladık ve valiliğe gönderdik. Valilikteki işlemler, yazışmalar devam ediyor. İçimizde bir tane küçük iş

Bursa’daki patlama sonrası kamulaştırma

Aydın, Gürsu’da 8 Kasım’da patlama meydana gelen iplik-boya fabrikasında düzenlediği basın toplantısında, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Uludağ OSB’nin 2001’de kurulduğunu, o dönemde küçük işletmelerle ilgili sorunlar olabileceği düşünüldüğü için bir an önce kamulaştırmayla alakalı çözüm önerilerinin ortaya konulduğunu hatırlatan Aydın, “Maalesef kamulaştırma işlemlerinde hukuksal engellemeleri aşmak mümkün olmadı. Patlamanın olduğu işletme de kamulaştırma için uğraştığımız işletmelerden biriydi.” diye konuştu.

Uludağ OSB’nin, Gürsu OSB ile Kestel 2 Nolu OSB’nin birleşmesiyle oluştuğunu, Gürsu OSB kurulduğunda yaklaşık 65 firmanın bulunduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

“Bunların 35 tanesi büyük işletme yani OSB mevzuatına uygun olabilecek işletmelerdi, diğerleri küçük işletmelerdi. İçimizdeki küçük işletmeler daha çok kaçak yapılaşmalar sonucunda dokuma atölyeleri şekliyle yapılmış ve özellikle de konut olan binalar. Bu binalarda, organize sanayi bölgeleri, belediyeler yoluyla kamulaştırmayı yapabiliyordu. 12 Temmuz’da çıkan kanunla kamulaştırma işlemleri valilik kanalıyla OSB’lere verildi. Patlamanın yaşandığı firma dahil 79-80 yerin kamulaştırma işlemlerine hemen başladık ve valiliğe gönderdik. Valilikteki işlemler, yazışmalar devam ediyor. İçimizde bir tane küçük işletme kalmayacağı gibi, bir tane eski kaçak atölye de kalmayacak. Bu bölgemiz açısından iyi olacak. Bir tekstil firmamız 300’ün üzerinde işçi çalıştırıyordu. O firma okulun 10 metre yanındaydı. Eğer orada böyle bir vaka olsaydı, facia 10 kat fazla olurdu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X