Bursa’da Kral Lear kuyruğu

Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında önceki akşam sahnelenen ‘Kral Lear’ adlı oyunda usta sanatçı Haluk Bilginer’in performansını izlemek isteyen Bursalılar, Merinos AKKM önünde uzun bir kuyruk oluşturdu.

Bursa’da Kral Lear kuyruğu

EMRE AKDEMİR

BİLETLER HEMEN TÜKENDİ

Bu yıl 7.’si düzenlenen Nilüfer Tiyatro Festivali, önceki akşam William Shakespeare’in ünlü oyunu ‘Kral Lear’ı Bursalılarla buluşturdu. Usta sanatçı Haluk Bilginer’in birbirinden ünlü isimlerle birlikte sahneye çıktığı oyunun biletleri satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendi. Bursalı sanatseverler Merinos AKKM’nde bir tek boy koltuk bırakmadı. 

ALKIŞLAR HALUK BİGİNER’E

Yönetmenliğini Muharrem Özcan’ın üstlendiği, Haluk Bilginer’in ise hem çevirip hem oynadığı oyun İngiltere Kralı Lear’ın yaşlandığı için topraklarını üç kızı arasında paylaştırmaya karar vermesiyle başlıyor.
Nankörlük, ihanet, güç, dürüstlük gibi kavramların sorgulandığı 2 perdelik oyunun sonunda izleyiciler, Haluk Bilginer ve ekibini ayakta alkışladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X