Bursa’dan 120 ülkeye makine

Bursa’da yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Ermaksan, ürettiği sac işleme makinelerini 120 ülkeye satıyor.

Bursa’dan 120 ülkeye makine

Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ahmet Özkayan, yaptığı açıklamada, 1965’te küçük bir atölyede faaliyete başlayan firmanın, o dönemde ülke ihtiyaçlarıyla doğru orantılı olarak tekstil makineleri, hidrolik deri makineleri, jeneratör grupları, elektrik motorları, mobilya ahşap sıcak presleri, oksijenli alevli kesim tezgahları ve oto servis liftleri ürettiğini belirtti. 1980’lerin sonunda sac işleme makineleri sektörüne odaklandıklarını dile getiren Özkayan, bu alanda dünyanın önde gelen sac işleme makineleri üreticileri arasında yerlerini aldıklarını vurguladı.

ÜRETİMİN % 75’İ İHRACATA

Şu anda sac işleme makineleri, 3 boyutlu yazıcılar (3D printer) ve optoelektronik grubu olmak üzere birkaç alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan Özkayan, optoelektronik grubunda lazer ışını üreten kaynaklar, bunların çipleriyle yazılımlarının üretildiğini ifade etti. Otomotiv, beyaz eşya gibi birçok sektöre hitap eden ve çok çeşitli sac işleme makineleri ürettiklerini aktaran Özkayan, ”Üretimimizin yüzde 75’ini 120 ülkeye ihraç ediyoruz. Birçok ülkede marka olduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X